Μ. Γιαννούλης: Η τροχαία είναι αρωγός του πολίτη όχι μόνο τιμωρός σε επικίνδυνες παραβάσεις.

Αστυνομικό Ρεπορτάζ Μ. Γιαννούλης: Η τροχαία είναι αρωγός του πολίτη όχι μόνο τιμωρός σε επικίνδυνες παραβάσεις.

Παρουσίαση του επιχειρησιακού σχεδίου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας με τίτλο ,«Ελεύθερη κυκλοφορία Πολιτών στις Πόλεις», έγινε χτες το πρωί στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε ο Αστυνομικός Διευθυντής Μάνθος Γιαννούλης αλλά και ο Διοικητής Τροχαίας κ. Βλαχόπουλος.

Ο Αστυνομικός Διευθυντής Κέρκυρας κ. Γιαννούλης τόνισε ότι: «Η τροχαία είναι αρωγός του πολίτη όχι μόνο τιμωρός σε επικίνδυνες παραβάσεις. Νομίζω το έχετε διαπιστώσει αυτό το διάστημα ότι έχουμε διαθέσει όλες τις δυνάμεις για διαπίστωση τυχόν παραβάσεων, ενώ για το σκοπό αυτό συγκροτήθηκε ξανά η ΟΕΠΤΑ που αστυνομεύει το οδικό δίκτυο.Μια άλλη ενότητα του σχεδίου είναι ο τροχονομικός ευπρεπισμός του κέντρου πόλεως σε συνεργασία με το δήμο δηλαδή να μην υπάρχουν στα πεζοδρόμια μηχανές, σταθμεύσεις σε θέσεις ΑμεΑ κ.α. Επιπρόσθετα, η ΕΛ.ΑΣ. σε συνεργασία με άλλους φορείς διαχειρίζεται το θέμα αντιμετώπισης ζητημάτων επαιτείας σε κεντρικά σημεία της πόλης».

Ο διοικητής της τροχαίας Κ. Βλαχόπουλος από την πλευρά του σημείωσε μεταξύ άλλων ότι, ο σχεδιασμός προχωράει στο κέντρο της πόλης με στόχο το αυτονόητο, δηλαδή να είναι ελεύθερες οι διαβάσεις των πεζών, τα πεζοδρόμια από δίκυκλα κλπ. Σε συνεργασία με το δήμο, θα γίνει προσπάθεια βελτίωσης στο θέμα των χώρων στάθμευσης κυρίως για τα δίκυκλα. Ακόμα, ο διοικητής της τροχαίας θα αναλάβει πρωτοβουλία μαθημάτων κυκλοφοριακής αγωγής στα σχολεία, ενώ είχε και συνεργασία με τους 25 σχολικούς τροχονόμους που εργάζονται στην Κέρκυρα.


Πηγή