Μ. Υδραίου: ”Ο ρεαλισμός και η θέληση για συνεργασία και συνεννόηση, φέρνουν πάντα αποτελέσματα”.

syskepsi-ypourgeio-aporrimmata1572439584.jpg

Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας Μ. Υδραίου: ”Ο ρεαλισμός και η θέληση για συνεργασία και συνεννόηση, φέρνουν πάντα αποτελέσματα”.

Μετά την ολοκλήρωση της σημερινής σύσκεψης στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας όπου «κλείδωσε» η μεταφορά των απορριμμάτων της Κέρκυρας στην Κοζάνη η δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου η οποία συμμετείχε μαζί με τους άλλους δύο δημάρχους, τους βουλευτές και την Περιφερειάρχη ΙΝ δήλωσε τα εξής:

“Οι αποφάσεις που ελήφθησαν σήμερα είναι ένα μεγάλο και ουσιαστικό βήμα για να μην ξαναζήσουμε στην Κέρκυρα τις εφιαλτικές εικόνες με τα σκουπίδια στους δρόμους.

Η πρόταση μας για μεταφορά των απορριμμάτων σε έκτακτες περιπτώσεις και συνθήκες, έγινε αποδεκτή. Υπενθυμίζω ότι είναι μια πρόταση που είχα καταθέσει από το 2016 και επανέφερα διαρκώς αφού ήταν η μόνη ρεαλιστική λύση.

Αποφασίστηκε η δημιουργία τριών Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων σε Βορρά, Μέση και Νότο αλλά και η δημιουργία ΜΕΒΑ για τα βιοαπόβλητα.

Απαραίτητη όμως προϋπόθεση είναι να προχωρήσει το σχέδιο μας για την ανακύκλωση. Να μειώσουμε τον όγκο των σκουπιδιών με διαλογή στην πηγή και με νέες υποδομές για την ανακύκλωση. Το σχέδιο μας ήδη έχει τεθεί σε εφαρμογή.

Μία ακόμα θετική είδηση ότι δρομολογήθηκαν τα τεύχη δημοπράτησης για την κατασκευή του νέου εργοστασίου και θα υπάρξει ανάδοχος μέσα στο 2020.

Αποδεικνύεται ότι ο ρεαλισμός και η θέληση για συνεργασία και συνεννόηση, φέρνουν πάντα αποτελέσματα.”


Πηγή