ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ:Οι Πανεπιστημιακές Σχολές σας θα παραμείνουν ακλόνητες

Οι Πανεπιστημιακές Σχολές στην Ηλεία παραμένουν σε πεδίο σταθερότητας, χωρίς κάποια αιφνιδιαστική αλλαγή και με την προοπτική της ενίσχυσής τους το επόμενο χρονικό διάστημα.

Αυτό τόνισε ο αρμόδιος Υφυπουργός Παιδείας Βασίλης Διγαλάκης στον βουλευτή Ηλείας της ΝΔ Ανδρέα Νικολακόπουλο, κατά την χθεσινή συνάντησή τους που έγινε μετά από επίσκεψη του δεύτερου στο γραφείο του κυβερνητικού παράγοντα, αποκλειστικά για τα ζητήματα των Σχολών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Νικολακόπουλος μεταφέροντας την αγωνία αλλά και τις ανησυχίες του Δήμου ‘Ηλιδας και των φορέων της περιοχής μετά και τις αιτήσεις καθηγητών για την μετακίνησή τους από την Σχολή της Αμαλιάδας, ζήτησε να υπάρξει πιο σαφή και ξεκάθαρη εικόνα από πλευράς Υπουργείου.

Είναι αδιανόητο – είπε ο ηλείος βουλευτής – να γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια στήριξης της Σχολής και οι καθηγητές που αποτελούν τα βασικά «εργαλεία» της, να κρατούν στάση φυγής την οποία και κρίνουμε απαράδεκτη όσο και περίεργη.

ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ

Η ΦΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ

Παράλληλα, ο κ. Νικολακόπουλος επεσήμανε στον Υφυπουργό Παιδείας ότι πρέπει να επιστρέψει το Τμήμα Φυτικής Παραγωγής στην Γεωπονική Σχολή στην Αμαλιάδα, εκεί δηλ. που ουσιαστικά ανήκει και είχε το προηγούμενο χρονικό διάστημα μια εξαιρετική θετική πορεία, άξια παραδειγματισμού και για άλλες σχολές της Ελλάδας.

Ήταν ένα Τμήμα που είχε αγκαλιασθεί από την τοπική κοινωνία, είχε αποτελεσματική διασύνδεση με την αγορά και τον αγροτικό μας κόσμο και σημείωσε προοδευτική εξέλιξη και επιτυχία σε πολλές παρεμβάσεις που έκαναν οι σπουδαστές.

Δυστυχώς όμως, όπως παρατήρησε ο κ. Νικολακόπουλος όλα αυτά φαίνεται ότι δεν είχαν καμία σημασία για τον προηγούμενο Υπουργό Κ. Γαβρόγλου ο οποίος με τις αποφάσεις και τον περιβόητο Νόμο του, κατάφερε να κάνει άνω – κάτω την Τριτοβάθμιας Εκπαίδευση και να δημιουργήσει πολλές ευτράπελες καταστάσεις τις οποίες «πληρώνουν» σήμερα και οι τοπικές κοινωνίες αλλά και οι μαθητές που θέλουν να εισαχθούν σε κάποια Πανεπιστημιακή Σχολή χωρίς ωστόσο να έχουν συγκεκριμένη εικόνα γι’ αυτήν.

ΣΥΝΤΟΜΑ

ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΜΑΣ

Ο Υφυπουργός ευχαρίστησε τον κ. Νικολακόπουλο για την ενημέρωση που του έκανε αλλά και για το σχετικό ενδιαφέρον του, και απάντησε θετικά στην πρόσκληση του βουλευτή, στο άμεσο μέλλον να έρθει και ο ίδιος στην Ηλεία, και να δει από κοντά όλα τα θέματα των Σχολών σε Πύργο και Αμαλιάδα.

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    4 Οκτωβρίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία