Νοσοκομείο Αμαλιάδας: Το πάρκινγκ ΑΜΕΑ άναψε φωτιές – Τι συνέβη (PHOTOS)

Οι φωτογραφίες που ανάρτησε το Σωματείο Παραπληγικών Ηλείας στο διαδίκτυο, με το υπηρεσιακό αυτοκίνητο του δημάρχου Ήλιδας και το άλλο Ι.Χ

Παπανικολόπουλος : Θα προβώ σε ενέργειες υπεράσπισης του δικαιώματος στην πρόσβαση των ΑΜΕΑ

Λυμπέρης: Δικαίως θέλει να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των ανθρώπων που εκπροσωπεί ο Γ.Γ. ΑΜΕΑ, αλλά απολύτως τίποτα από αυτά που καταλογίζει δεν ισχύουν

Για φραστική «επίθεση» και κατάληψη θέσης πάρκινγκ ΑΜΕΑ στον αύλειο χώρο του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, κατήγγειλε χθες το μεσημέρι τον δήμαρχο Ήλιδας, Γιάννη Λυμπέρη, ο γενικός γραμματέας του Σωματείου Παραπληγικών Ν. Ηλείας Γιώργος Παπανικολόπουλος. Για το θέμα αυτό από το Σωματείο, όπως γνωστοποίησε ο κ. Παπανικολόπουλος, έγινε καταγγελία στο Ινστιτούτο του Ελσίνκι (Ελληνικό Παρατηρητήριο), ενώ θα κινηθεί και νομικά κατά του Δημάρχου Ήλιδας.

Από την πλευρά του ο κ. Λυμπέρης, μη θέλοντας να δώσει συνέχεια μετά τη δημόσια τοποθέτηση του κ. Παπανικολόπουλου, σε δήλωση που προέβη μετά το περιστατικό, είπε ότι βρέθηκε στο νοσοκομείο γιατί κλήθηκε για ασθενή, παρκάροντας το υπηρεσιακό αυτοκίνητο, χωρίς να παρεμποδίζει ούτε τη διέλευση ούτε τη στάθμευση αυτοκινήτου.

Στο σημείο έφτασε αστυνομική δύναμη της ομάδας ΔΙΑΣ, μετά από τηλεφώνημα του κ. Παπανικολόπουλου, με τους αστυνομικούς να κόβουν κλήση στον δήμαρχο Ήλιδας.

Στις θέσεις ΑΜΕΑ ήταν και άλλο αυτοκίνητο, στο οποίο κόπηκε κλήση και έγινε και αφαίρεση πινακίδων.

Όπως ανέφερε ο κ. Παπανικολόπουλος, βρισκόταν στο νοσοκομείο Αμαλιάδας για ένα χειρουργείο που θα έκανε συγγενικό του πρόσωπο και στην προσπάθειά του να παρκάρει σε μια από τις δύο θέσεις ΑΜΕΑ που υπάρχουν στην νοσηλευτική μονάδα, αυτό δεν μπορούσε να καταστεί δυνατό.

«Υπήρχε ένα αυτοκίνητο, που δεν είχε ένδειξη ΑΜΕΑ, παρκαρισμένο στην μέση των δύο θέσεων και του δημάρχου πατούσαν οι ρόδες τις γραμμές, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η δυνατότητα να παρκάρει άλλο αυτοκίνητο. Κάλεσα την αστυνομία και ήρθαν από την ΔΙΑΣ, αλλά εγώ είχα πάει στη συνέχεια στο χώρο που θα χειρουργούνταν ο πατέρας μου.

Όταν κατέβηκα είδα τον δήμαρχο να κοιτά την κλήση που του είχε κόψει η αστυνομία και όταν με είδε με το αμαξίδιο με ρώτησε εάν το έκανα εγώ. Του είπα ότι απαγορεύεται εκεί το παρκάρισμα και μου απήντησε με έντονο ύφος. Ο ιδιοκτήτης του άλλου αυτοκινήτου, που του αφαιρέθηκαν οι πινακίδες, με έβρισε και μου είπε «καλά να πάθω που είμαι στο αμαξίδιο!», κατήγγειλε ο κ. Παπανικολόπουλος.

Ο γραμματέας του Σωματείου Παραπληγικών διευκρίνισε ότι εκτός του ότι ο ίδιος δεν μπορούσε να παρκάρει και να εξυπηρετηθεί, λόγω των δυσκολιών που αντιμετωπίζει, έτσι κι αλλιώς θα προέβαινε σε ενέργειες υπεράσπισης του δικαιώματος στην πρόσβαση των ΑΜΕΑ, ως όφειλε και από τη θέση που κατέχει.

«Πραγματικά, δεν περίμενα τέτοια «επίθεση», όχι μόνο από έναν απλό πολίτη, αλλά και από έναν δήμαρχο. Μου έλεγε ότι το αυτοκίνητο πατούσε λίγο τη γραμμή και ρώταγε γιατί το έκανα και πως θα με τακτοποιήσει. Αιφνιδιάστηκα από αυτή την συμπεριφορά. Τουλάχιστον, ανθρώπινα για ότι έγινε να ζήταγε μια συγνώμη και να έφευγε. Πριν τις εκλογές ζήταγε την ψήφο και τώρα μας βρίζει. Λυπάμαι…», κατέληξε.

Τι απαντά ο δήμαρχος Ήλιδας

Σε επίσημη τοποθέτηση μετά το χθεσινό περιστατικό προέβη ο δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης, η οποία έχει ως εξής: «Πήγα στο νοσοκομείο γιατί κλήθηκα για ασθενή. Όλες οι θέσεις του πάρκινγκ ήταν κατειλημμένες και πάρκαρα το αυτοκίνητο σε χώρο που δεν εμπόδιζε ούτε την διέλευση, ούτε την στάθμευση άλλου αυτοκινήτου.

Στο χώρο που έχει δύο θέσεις πάρκινγκ ΑΜΕΑ ήταν παρκαρισμένο ήδη ένα αυτοκίνητο και η μετώπη του υπηρεσιακού αυτοκινήτου, που μου έχει παραχωρηθεί, είχε απόσταση 50 εκατοστών από αυτό το αυτοκίνητο.

Απλώς, ο αριστερός τροχός πατούσε τη γραμμή διαγράμμισης των θέσεων. Πίσω από αυτό το αυτοκίνητο πάρκαρε ο κύριος, που προέβη σε μια αναληθή αναφορά.

Ο δήμαρχος είναι και γιατρός 40 χρόνια για να βοηθάει τους ανθρώπους. Μόνο αν το… είχε «χάσει» θα έκανε φραστική «επίθεση» σε άνθρωπο με αναπηρία».

Συνεχίζοντας ο κ. Λυμπέρης συμπλήρωσε: «Εξέφρασα την εύλογη απορία μου «γιατί κύριε καλείς την αστυνομία ενώ δεν εμπόδιζα;». Αν θέλει να γίνει διάσημος, ότι καταγγέλλει δήμαρχο που καλύπτει θέση πάρκινγκ ΑΜΕΑ, δεν θα το καταφέρει με τον Γιάννη Λυμπέρη. Ας ψάξει να βρει άλλον δήμαρχο.

Εκείνο που έχω να πω εγώ είναι ότι ο κύριος αυτός, που είναι γραμματέας του σωματείου παραπληγικών δικαίως θέλει να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των ανθρώπων που εκπροσωπεί.

Αν θέλει να είναι νομοταγής, να μην καπνίζει μπροστά στο νοσοκομείο και να μην πετάει τις γόπες μπροστά στα εξωτερικά ιατρεία, που εισέρχονται ασθενείς. Εγώ πάντως, δεν τον κατήγγειλα για αυτό.

Είμαι όμως, παρεμπιπτόντως, αποφασισμένος να συμβάλλω, όσο πιο πολύ μπορώ ως δήμαρχος – γιατί είμαι και γιατρός – στην απαγόρευση του καπνίσματος στα νοσοκομεία, στο δημαρχείο, στα σχολεία, στα αθλητικά κέντρα, καταρχήν.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία και δεν θέλω να δώσω καμία συνέχεια. Όμως έπρεπε να πω ότι απολύτως τίποτα από αυτά που καταλογίζουν δεν ισχύει. Υπάρχουν πολλοί αυτόπτες μάρτυρες και γιατροί και προσωπικό και πολίτες».


Πηγή