Ο Δήμος Ληξουρίου ενημερώνει σχετικά με την αποκομιδή απορριμάτων και άλλων αντικειμένων

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ

Αξιότιμοι συμπολίτες

Προτεραιότητα της Δημοτικής μας Αρχής αποτελεί ένας καθαρός Δήμος Ληξουρίου και ένα περιβάλλον όμορφο και υγιές για τους κατοίκους, τους επαγγελματίες και τους επισκέπτες.

Το σημαντικότερο βήμα για να διατηρήσουμε την πόλη μας καθαρή και να της δώσουμε την εικόνα που όλοι επιθυμούμε, είναι καταρχάς, μια καλά οργανωμένη και πλήρως εξοπλισμένη Υπηρεσία Καθαριότητας και σε αυτή την κατεύθυνση θα εργαστούμε.

Αυτό όμως από μόνο του δεν είναι αρκετό.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η συνεργασία και η ενεργή συμμετοχή των πολιτών στη βάση ενός πλαισίου αρχών και κανόνων.

Η Υπηρεσία παραλαμβάνει, μετά από προσυνεννόηση για την ημέρα και την ώρα, από τους ενδιαφερόμενους Δημότες, οικιακές συσκευές, στρώματα, έπιπλα, σκεύη, κ.λ.π., εφόσον τα τελευταία προέρχονται από την συνήθη χρήση κατοικιών, νοικοκυριών, κ.λ.π. και όχι από επαγγελματική ή άλλη χρήση.

Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται τέτοια αντικείμενα να τοποθετούνται στο δρόμο ή στο πεζοδρόμιο, αλλά παραλαμβάνονται από τον Δήμο κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας των υπευθύνων με την υπηρεσία καθαριότητας (τηλ.:26713-60907 και 26710-91018) και αφού έχουν καταβάλλει το ειδικό τέλος αποκομιδής στην περίπτωση πολλών ογκωδών αντικειμένων.

Ειδικά για τα προϊόντα κηπευτικών εργασιών: φύλλα, ξερά άνθη, υπόλοιπα καθαρισμού κήπων, γκαζόν, κ.λ.π. συσκευάζονται σε ανθεκτικούς πλαστικούς σάκους όπως τα οικιακά απορρίμματα. Σε περίπτωση απορρίψεως επί του πεζοδρομίου μη συσκευασμένα (χύμα) επιβάλλεται στον υπεύθυνο, πρόστιμο με βάση τον ισχύοντα κανονισμό καθαριότητας.

Σε περίπτωση μεγάλου όγκου αντικειμένων,π.χ. ογκώδη που προέρχονται από ανακαινίσεις ή υπολείμματα οικοδομικών εργασιών , υπεύθυνος για την απομάκρυνσή τους είναι ο πολίτης.

Τέλος ο Δήμος Ληξουρίου ενημερώνει τους Δημότες ότι δύνανται , προς διευκόλυνσή τους , να τοποθετούν οι ίδιοι τα ογκώδη αντικείμενα στην αποθήκη του Δήμου, στη θέση Σουλλάροι, καθημερινές 7:30 με 13:30 και Σάββατο 09:30 με 13:30 , ενώ αποκλειστικά τα προϊόντα κλαδέματος μπορούν να τα μεταφέρουν στον ορισμένο από την Υπηρεσία Πρασίνου χώρο των παλαιών σφαγείων στη θέση Υπαπαντή , όπου εκεί υποβάλλονται σε θραύση.

Σας θέλουμε σύμμαχους στην προσπάθεια για μια καθαρή πόλη και καθαρά χωριά!

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας

ΔΗΜΟΥ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ

ΒΟΛΤΕΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ


Πηγή