Ο Δημήτρης Κουτσογιάννης, απευθύνεται στους πολίτες της Ζακύνθου και ζητάει τη συμμετοχή τους στην τήρηση καθα […]

  • «Ζητάμε την περαιτέρω ενεργοποίηση και ευαισθητοποίησή των ζακυνθινών ώστε να βοηθηθούν αποτελεσματικά οι Υπηρεσίες καθαριότητας και η ποιότητα ζωής στην πόλη και τα χωριά μας»

Ο Αντιδήμαρχος Ζακύνθου και υπεύθυνος καθαριότητας, κ. Δημήτρης Κουτσογιάννης ενημερώνει …
Συγκεκριμένα,
Η βελτίωση της καθαριότητας και η προστασία του περιβάλλοντος του νησιού μας είναι κοινωνικά αγαθά και βελτιώνονται με τη συνεχή συνεργασία δημοτών και Δημοτικών Υπηρεσιών.Στην προσπάθεια αυτή προκύπτουν υποχρεώσεις αλλά και ευθύνες και από όλες τις πλευρές. Ζητάμε την περαιτέρω ενεργοποίηση και ευαισθητοποίησή των ζακυνθινών ώστε να βοηθηθούν αποτελεσματικά οι Υπηρεσίες καθαριότητας και η ποιότητα ζωής στην πόλη και τα χωριά μας. Για τους παραπάνω λόγους σας ενημερώνουμε ότι:

  • Τα σκουπίδια πρέπει να συσκευάζονται σε γερές σακούλες, καλά δεμένες και να τοποθετούνται πάντοτε – τις βραδινές ώρες– μέσα στους κάδους απορριμμάτων.
  • Οι Δημότες παρακαλούνται να μην εγκαταλείπουν ογκώδη αντικείμενα και κλαδέματα στους δρόμους, και λοιπούς κοινόχρηστους χώρους.
  • Στο σπίτι και την επιχείρηση συνηθίζουμενα ξεχωρίζουμε κάποια αντικείμενα προτού τα πετάξουμε στα σκουπίδια, όπως τα κουτιά από αλουμίνιο, το χαρτί, το γυαλί, το πλαστικό κ.ά, και τα οποία διατίθενται για ανακύκλωση στους μπλε κάδους.
  • Στο τηλέφωνο 26950 25300 επικοινωνούμεπροκειμένου να συνεννοηθείτε σχετικά με την διαχείριση ή απομάκρυνση ογκωδών αντικειμένων καθώς και για τις περαιτέρω οδηγίες διευκόλυνσης του έργου της αποκομιδής.

Σε περίπτωση παράβασης των παραπάνω κανόνων ο Δήμος μας θα βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να προχωρήσει στην εφαρμογή αυστηρών μέτρων και επιβολή κυρώσεων για τους παραβάτες σύμφωνα με τον εγκεκριμένο Κανονισμό Καθαριότητας. Είμαστε βέβαιοι ότι θα ανταποκριθείτε με ευαισθησία στα θέματα της καθαριότητας.
Ευχαριστούμε για τη θετική ανταπόκρισή σας.


Πηγή