Πάτρα: Διαφημιστική εταιρεία οφείλει στον Δήμο, 18 εκατομμύρια!

Τεράστια είναι τα… φέσια προς τον Δήμο Πατρέων, τα οποία παραμένουν ανείσπρακτα, καθώς η είσπραξή τους παραμένει ένας κυκεώνας.

Από τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που οφείλονται από συνολικά 190.000 οφειλέτες στον Δήμο, οι 145 χρωστούν πάνω από 50.000 ευρώ, ενώ οι περισσότεροι από τους υπόλοιπους χιλιάδες οφειλέτες χρωστούν μικρά ποσά έως και 1.000 ευρώ.

Μάλιστα το χρέος των μεγαλοοφειλετών ανέρχεται σε 45 εκατομ. ευρώ, με τα 18 εκατομ. από αυτά να τα οφείλει μία και μόνο επιχείρηση.

Ολα αυτά, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε μιλώντας στον Γιάννη Γεωργόπουλο και την εκπομπή «Πράσινο, κόκκινο σε γαλάζιο φόντο» στο Ράδιο Γάμμα, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Διον. Πλέσσας.

Οπως τόνισε ο κ. Πλέσσας, είναι πολύ δύσκολο για τον Δήμο να καταφέρει να εισπράξει τα ποσά από τους μεγαλοοφειλέτες, όπως στην περίπτωση της διαφημιστικής εταιρείας, η οποία είναι αυτή που είχε τοποθετήσει πριν μερικά χρόνια, τους διαφημιστικούς πύργους σε κεντρικά σημεία της πόλης, εισπράττοντας έσοδα αλλά χωρίς ποτέ να αποδώσει στον Δήμο όσα όφειλε. Μάλιστα, αξιοσημείωτο είναι ότι οι τότε δημοτικές αρχές δεν είχαν φροντίσει να εισπράξουν τα χρήματα.

Αν και ο Δήμος της Πάτρας έχει, σε αρκετές περιπτώσεις, προσφύγει σε αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, και έχουν ζητηθεί όλα τα οικονομικά στοιχεία των μεγαλοοφειλετών από την την εφορία, τις τράπεζες, αλλά και το κτηματολόγιο, εν τούτοις, οι τραπεζικοί λογαριασμοί των οφειλετών είναι δεσμευμένοι, όπως και τα περιουσιακά τους στοιχεία και μόνη περίπτωση να εισπράξει ο Δήμος τα οφειλόμενα είναι να προχωρήσουν πλειστηριασμοί. Οπως εξήγησε ο κ. Πλέσσας, ακόμα και σε αυτή την περίπτωση, ο Δήμος έρχεται πέμπτος στη σειρά είσπραξης, αφού προηγούνται το κράτος, οι τράπεζες και άλλοι διεκδικητές.

Οσον αφορά όσους χρωστούν στον Δήμο μικρά ποσά, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών επανέλαβε ότι ο Δήμος δεν προτίθεται να προχωρήσει σε μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, όπως έχει κατ’ επανάληψη δηλώσει, παρά το δικαίωμα που του δίνει ο νόμος.


Πηγή