Πάτρα: Πέθανε τα ξημερώματα ο τραγουδιστής Χρήστος Στυλιανέας

Έφυγε τα ξημερώματα από τη ζωή ο τραγουδιστής Χρήστος Στυλιανέας, ο οποίος είχε συνδέσει το ονομά του με τη νυχτερινή διασκέδαση της Πάτρας και με το Χάραμα τη δεκαετία του 80. Εκτός από τραγουδιστής, ήταν συνθέτης, στιχουργός, αγιογράφος, ζωγράφος. Πέθανε στις 3. 15 τα ξημερώματα μετά από μάχη με τον καρκίνο και νοσηλεία. Ήταν 75 ετών. Γεννήθηκε στις 26 Ιανουαρίου 1944.

Στις 15 Μαϊου 1975, παντρεύτηκε την Βούλα Γκάνια (Λογίστρια-Μουσικό-Μοντελίστ) με την οποία και απέκτησαν 5 παιδιά, την Ευτυχία, τη Δέσποινα, την Ιουστίνη, τη Σοφία και τον Κωσταντίνο. Στις 18 Νοεμβρίου 2018, απέκτησαν την πρώτη τους εγγονή από την κόρη τους Σοφία.

Το 1984 ο Χρήστος Στυλιανέας, αφού είχε μέινει 2 χρόνια μόνος του στην Πάτρα λόγω της συνεργασίας του με το νυχτερινό κέντρο “Χάραμα”, έφερε και την οικογένειά του από την Αθήνα στα Βραχνέικα Πατρών, γιατί θεώρησαν με τη σύζυγό του, πως για τα παιδιά τους η ζωή μακριά από την πόλη θα ήταν πιο ποιοτική. Όταν τα γράψανε στο σχολείο της περιοχής, παρατήρησαν ότι έλειπαν τα καλλιτεχνικά, κάτι που δεν τους άρεσε καθόλου. Αποφάσισαν, λοιπόν, να αναλάβουν αφιλοκερδώς όλες τις εκδηλώσεις του Δημοτικού Σχολείου Βραχνεϊκων με δικά τους έξοδα ότι συμπεριλάμβανε κάθε εκδήλωση από μουσικά όργανα, σκηνικά, προσκλήσεις, διαλόγους θεατρικών έργων, στολές, κοστούμια, πανό κλπ. Όλες οι εκδηλώσεις είχαν μεγάλη επιτυχία, με μεγάλη προσέλευση και αρκετές συμμετοχές. Πολλά από τα παιδιά της περιοχής στην πορεία ακολούθησαν τη μουσική και την υποκριτική. Σε όλες τις εκδηλώσεις συμμετείχαν και τα 4 παιδιά τους πότε στα φωνητικά, πότε παίζοντας κάποιο μουσικό όργανο και πότε στα θεατρικά.

Πέραν των δικών του δίσκων, συμμετείχε και σε δίσκους άλλων καλλιτεχνών, έιτε με στίχους του, είτε με τη φωνή του, είτε με τη μουσική του. Στις περισσότερες δισκογραφικές δουλειές, ασχέτως με το τί αναφέρεται στο οπισθόφυλλο, οι στίχοι είναι δικοί του. Υπάρχουν και τραγούδια, όπου στιχουργός είναι η σύζυγός του, Βούλα Γκάνια. Όπου αναφέρεται το ψευδώνυμο “Φιλέας”, είναι ο ίδιος.


Πηγή