Πάτρα: Χωρίς αγγειοχειρουργό το νοσοκομείο “Αγ. Ανδρέας”

H κλειστή καρδιοχειρουργική κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών εξακολουθεί να μονοπωλεί το ενδιαφέρον, με αφορμή και τον τραγικό θάνατο της άτυχης καθηγήτριας που υπέστη βαρύ καρδιακό επεισόδιο στην Ολυμπία και ξεψύχησε στο δρόμο προς τα Ιωάννινα.

Ωστόσο, δεν πρόκειται για την μοναδική αναγκαιότητα, καθώς ελλείψεις σε βασικές ειδικότητες παρατηρούνται εδώ και χρόνια στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Αχαΐας.

Ο "Αγ. Ανδρέας", το δεύτερο μεγάλο νοσοκομείο της περιοχής, που δέχεται ίσως μεγαλύτερο αριθμό ασθενών σε σχέση με το ΠΓΝΠ, στερείται ακόμη και σήμερα της βασικής ειδικότητας της Αγγειοχειρουργικής.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του patramou.gr, όταν το νοσηλευτικό ίδρυμα εφημερεύει, ασθενείς ενημερώνονται από τα επείγοντα της χειρουργικής πως θα πρέπει να μεταβούν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, προκειμένου να εξεταστούν από αγγειοχειρουργό, με συνέπεια τόσο την πολύωρη ταλαιπωρία των ίδιων όσο και των συνοδών τους που χρειάζεται να μετακινηθούν και να περιμένουν πάλι για τις απαιτούμενες ιατρικές εξετάσεις. Και αυτά τα περιστατικά δεν είναι λίγα!

Άνθρωποι με συνήθη αγγειοχειρουργικά προβλήματα, όπως ασθενείς με διαβητικά πόδια αλλά και νεφροπαθείς τελικού σταδίου συνωστίζονται στις λίστες αναμονής και στα τακτικά ιατρεία της Αγγειοχειρουργικής Κλινικής του ΠΓΝΠ. Να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη Κλινική αναγκάζεται να εφημερεύει καθημερινά με ό,τι αυτό συνεπάγεται, αν λάβουμε υπόψη την κόπωση του προσωπικού αλλά και τις κουρασμένες υποδομές στο υπερκορεσμένο νοσοκομείο στο Ρίο.

Αποτέλεσμα, πολλά περιστατικά να απευθύνονται σε Αγγειοχειρουργικές κλινικές της Αθήνας (σχεδόν όλα τα Νοσοκομεία των Αθηνών διαθέτουν Αγγειοχειρουργούς).

Ο νέος Οργανισμός του ''Αγ. Ανδρέας'' προβλέπει την παρουσία Αγγειοχειρουργών. Ετσι, κρίνεται επιτακτική ανάγκη η κάλυψη της θέσης στο νοσοκομείο που θα συνεπικουρήσει το ΠΓΝΠ στην περίθαλψη των ολοένα αυξανόμενων περιστατικών, τα οποία χρήζουν αγγειοχειρουργικής επέμβασης

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    18 Οκτωβρίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία