ΠΑΤΡΑ: Ποια η πρόβλεψη του καιρού

Με ηλιοφάνεια και ζέστη μπαίνει ο Οκτώβρης στην Πάτρα και στην Δυτική Ελλάδα. Διαβάστε την πρόβλεψη τον καιρό τις επόμενες ημέρες από τον ερασιτέχνης μετεωρολόγο, Νικόλα Σερέτη.

"Mε διατήρηση της καλοκαιρίας αναμένεται να παραδώσει την σκυτάλη ο Σεπτέμβριος στον Οκτώβριο τόσο στην δυτική όσο και στην υπόλοιπη χώρα. Έτσι, το διάστημα Τρίτη – Τετάρτη 1/10 – 2/10 δεν αναμένονται βροχοπτώσεις με τις μέγιστες θερμοκρασίες να αγγίζουν κατά τόπους στα κεντρικά τμήματα τους 30-31oC.

Ωστόσο, σχεδόν ταυτόχρονα, η κάθοδος ψυχρότερων αερίων μαζών από την ΒΔ Ευρώπη αναμένεται να οδηγήσει στην γένεση βαρομετρικού χαμηλού στο ύψος της κεντρικής Μεσογείου, το οποίο, σύμφωνα με τα υπάρχοντα προγνωστικά στοιχεία, αναμένεται να κινηθεί ανατολικότερα και να επηρεάσει και μεγάλο μέρος της χώρας μας από την Πέμπτη 3/10 – Σάββατο 5/10 αρχής γενομένης από τα ΒΔ τμήματά της με κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα. Η παράλληλη επικράτηση ισχυρών νοτιάδων αναμένεται να ανεβάσει εκ νέου τον υδράργυρο την Παρασκευή.

Πρόσκαιρα, όμως, καθώς η τάση στα προγνωστικά μοντέλα δίνει σοβαρές πιθανότητες να εισέλθει η χώρα μας οριστικά πλέον σε φθινοπωρινές συνθήκες από το ερχόμενο Σ/Κ και μετέπειτα.

Αυτό καθώς το μοτίβο της ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας άνωθεν της Ευρώπης, με κλειδί την επικράτηση υψηλών βαρομετρικών πιέσεων στο δυτικό τμήμα της, φαίνεται να ευνοεί την καιρική δραστηριότητα στην ευρύτερη περιοχή της κεντρο – ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων με την δημιουργία και διέλευση διαδοχικών βαρομετρικών χαμηλών.

Χαρακτηριστικό το παρακάτω διάγραμμα ensemble για την πόλη της Πάτρας.

Πότε μπαίνει το φθινόπωρο στην Πάτρα και στην Δυτική Ελλάδα;

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    2 Οκτωβρίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία