ΠΔΕ: Συντονισμός για την ΟΧΕ Κατάκολο-Πύργος-Αρχαία Ολυμπία

Επί τάπητος τέθηκαν χθες σε ευρεία σύσκεψη όλα τα ζητήματα που αφορούν την πορεία της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) Κατάκολο-Πύργος-Αρχαία Ολυμπία, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου, του Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Έργων Θανάση Μαυρομμάτη, των Δημάρχων Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλου, Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργου Γεωργιόπουλου των αντιδημάρχων Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννη Αργυρόπουλου και Παναγιώτη Φλέσσα καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αναλύθηκαν τεχνικά και πρακτικά ζητήματα, καθώς και οι διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθηθούν για προχωρήσουν οι προσκλήσεις και να ξεκινήσουν οι διαγωνισμοί.

Με την καθοριστική συμβολή και της Διαχειριστικής Αρχής Δυτικής Ελλάδας, καθορίστηκε ο οδικός χάρτης που θα πρέπει να εφαρμοστεί από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, για να εξελιχθούν απρόσκοπτα τα έργα και ο σχετικές προσκλήσεις

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος δήλωσε ότι στη σύσκεψη τεχνικού χαρακτήρα, αναλύθηκαν όλες οι ενέργειες που απαιτούνται προκειμένου να προχωρήσει η ΟΧΕ η οποία όπως επισήμανε ο κ Γιαννόπουλος «είναι ένα μεγάλο πρόγραμμα και χρειάζεται συντονισμό όλων των φορέων γιατί ήδη η στρατηγική της ΟΧΕ έχει εγκριθεί έχει υπογραφεί και βρισκόμαστε σε μία φάση που απαιτείται η επιτάχυνση των διαδικασιών, ώστε να διασφαλιστεί η επιτυχημένη εφαρμογή της, η οποία σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να λειτουργεί ενιαία, ώστε να διασφαλίζεται η διασύνδεση του Κατακόλου, ως πύλη εισόδου, με τον Πύργο, ως το κύριο αστικό κέντρο της Ηλείας, και τέλος με την Αρχαία Ολυμπία»

Τέλος όπως σημείωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας «αυτά χρειάζονται έναν συντονισμό από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Είναι ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο για την Ηλεία. Ένα έργο το οποίο έχουμε αναλάβει και πρέπει όλοι να το φέρουμε εις πέρας».

Ανάγκη έργων στην Εθνική Οδό Πύργου-Ολυμπίας

Tον καλύτερο συντονισμό των έργων και την αποδοτικότερη συνεργασία της έδρας της Περιφέρειας με την ΠΕ Ηλείας, αποτέλεσε το αντικείμενο της συνάντησης του Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου και του Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Έργων Θανάση Μαυρομμάτη.

Στον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Έργων Θανάση Μαυρομμάτη τέθηκαν υπόψη σειρά προβλημάτων, που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης όπως αντιπλημμυρικά έργα εν ‘όψει μάλιστα και της χειμερινής περιόδου, αλλά κυρίως οι αναγκαίες εργασίες συντήρησης της Ε.Ο Πατρών-Πύργου και Πύργου- Ολυμπίας.

Μάλιστα ο κ Γιαννόπουλος επισήμανε ότι ενόψει της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας τον προσεχή Μάρτιο, θα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα εργασίες συντήρησης της Ε.Ο Πύργου-Αρχαίας Ολυμπίας προκειμένου αυτή να παρουσιάζει την καλύτερη δυνατή εικόνα αλλά και να εξασφαλίσουμε την ύψιστη οδική ασφάλεια στους επισκέπτες την περίοδο εκείνη.

Αναφορά από τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας κ Βασίλη Γιαννόπουλο πραγματοποιήθηκε και στις συχνές βλάβες που σημειώνονται στους φωτεινούς σηματοδότες, γεγονός που αποτελεί μέγιστο κίνδυνο για τους διερχόμενους οδηγούς αλλά και πεζούς.


Πηγή