Πρόσκληση κατεπείγουσα 4ης συνεδρίασης δημοτικού συμβουλίου Σάμης

Πρόσκληση κατεπείγουσα 4ης συνεδρίασης δημοτικού συμβουλίου δήμου Σάμης

Παρακαλείσθε όπως προσέλθετε στην Κατεπείγουσα Συνεδρίαση (4η) του Δημοτικού Συμβουλίου σύμφωνα με την παράγραφο 5 του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Σάμη και στην αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου την 24η Οκτωβρίου 2019 ημέρα Πέμπτη και ώρα 19:00, με θέματα ημερήσιας διάταξης:

1)Ορισμός εκπροσώπων Δήμου Σάμης για το Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Κεφαλλονιάς.

Εισηγητής: κ. Δήμαρχος.

2)Ορισμός εκπροσώπων Δήμου Σάμης για το Διοικητικό Συμβούλιο της Κ.Ε.Δ.Η.ΚΕ.

Εισηγητής: κ. Δήμαρχος.

3)Ορισμός εκπροσώπων Δήμου Σάμης για το Διοικητικό Συμβούλιο Νομικού Προσώπου «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κεφ/νίας & Ιθάκης».

Εισηγητής: κ. Δήμαρχος.

4)Ορισμός εκπροσώπων Δήμου Σάμης στον Ο.Κ.Α.Π.

Εισηγητής: κ. Δήμαρχος.

5)Σύσταση Σχολικών Επιτροπών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Σάμης.

Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Αντώνιος Καλλιβωκάς.

6)Εκλογή Εκπροσώπων Δήμου Σάμη στην Γενικής Συνέλευσης της Π.Ε.Δ.Ι.Ν.

Εισηγητής κ. Δήμαρχος.

Η συνεδρίαση αυτή κρίθηκε κατεπείγουσα διότι θίγονται άμεσα τα συμφέροντα του Δήμου και συγκεκριμένα επειδή τα παραπάνω θέματα αφορούν στην σύσταση των Νομικών Προσώπων που πρέπει να λειτουργήσουν άμεσα.

Μέχρι 31-10-2019 οριστικοποιείται η διάσπαση του πρώην Δήμου Κεφαλλονιάς και οι νεοσύστατοι Δήμοι πρέπει να ορίσουν του εκπροσώπους τους στα νέα Διοικητικά Συμβούλια των Νομικών Προσώπων.

Τα Νομικά πρόσωπα υπολειτουργούν σήμερα και δεν εξυπηρετούν τους σκοπούς τους.

Οι απερχόμενες διοικήσεις προφανώς και δικαιολογημένα κωλύονται να λάβουν πρωτοβουλίες και να υλοποιήσουν αποφάσεις που θα δεσμεύσουν τις νέες διοικήσεις.

Τέλος επειδή το επόμενο Σαββατοκύριακο λαμβάνουν χώρα εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 κρίνεται επιτακτική η ανάγκη σύγκλησης της αυτής της συνεδρίασης στα πλαίσια του κατεπείγοντος.

Η Πρόεδρος

ΑΡΙΣΤΕΑ ΑΜΙΤΣΗ


Πηγή