Ρ. Κράτσα: «Ας μην προτρέχουμε μέχρι να δούμε την επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος».

rodi-kratsa63336.jpg

Π.Ι.Ν Ρ. Κράτσα: «Ας μην προτρέχουμε μέχρι να δούμε την επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος».

Με δηλώσεις της η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλου, μιλώντας στο Corfutv, εξέφρασε την ικανοποίηση της για την σημερινή σύσκεψη, ωστόσο όπως είπε δεν είναι κάτι ανακοινώσιμο.

Όπως είπε: «Δεν πρέπει να προτρέχουμε την στιγμή που δεν έχουμε ούτε το επίσημο δελτίο τύπου του Υπουργείου, ούτε την επίσημη διαβεβαίωση από την ΔΙΑΔΥΜΑ.

Εμείς πάντως εργαζόμαστε από καιρό με τις Υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και τους τρεις Δημάρχους της Κέρκυρας για μία ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων, διαρκούς βιωσιμότητας, αλλά και απεμπλοκής της σημερινής κρίσης που βρίσκεται το νησί. Αυτό που πρέπει να εντατικοποιηθεί είναι η ανακύκλωση και η διαλογή στην πηγή καθώς και η ανακύκλωση στα «πράσινα σημεία» του νησιού. Είναι ένας μονόδρομος που εξασφαλίζει την επιτυχία κάθε κρίσης. Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας είναι αποφασισμένο και μετά από διαδικασίες που θα ολοκληρωθούν να δώσει άμεσες λύσεις διευθέτησης του προβλήματος των απορριμμάτων που ταλανίζουν το νησί της Κέρκυρας».


Πηγή