Σημαντική συνάντηση Αυγερινοπούλου – Αυγενάκη – Μαυρωτά για τον αθλητισμό

Εκτεταμένη συζήτηση για μια σειρά ζητημάτων αθλητισμού για την Ηλεία και την ανάδειξη του Νομού μας ως ηγέτη στην διοργάνωση αθλητικών γεγονότων πραγματοποίησε η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λευτέρη Αυγενάκη, και το Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, κ. Γιώργο Μαυρωτά.

Στήριξη ομαδικού αθλητισμού – Στο DNA των Ηλείων το ποδόσφαιρο

Η Δρ. Αυγερινοπούλου έθεσε, πρωτίστως, στον κ. Υφυπουργό την ανάγκη στήριξης των ομαδικών αθλημάτων (ποδόσφαιρο, μπάσκετ και βόλεϊ) στο Ν. Ηλείας και τόνισε την ύπαρξη πολλών ποδοσφαιρικών ομάδων στο Νομό. Απεύθυνε, δε, πρόσκληση στον κ. Υφυπουργό σε εκδήλωση για την στήριξη ποδοσφαιρικών ομάδων στην Ηλεία, την οποία αποδέχθηκε με χαρά.

Αναβάθμιση του ρόλου της Αρχαίας Ολυμπίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η Δρ. Αυγερινοπούλου αναφέρθηκε, ακόμη, στην αναβάθμιση του ρόλου της Ελλάδας και της Αρχαίας Ολυμπίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες και στην ανάγκη μεγαλύτερης προσέγγισης με την Ελληνική και τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, ώστε οι συνέργειες να αναδεικνύουν τόσο τον παγκόσμιο θεσμό των Ολυμπιακών Αγώνων όσο και την γενέτειρα αυτών.

Πρόταση αναβάθμισης των αθλητικών και εκπαιδευτικών εγκαταστάσεων στην Αρχαία Ολυμπία

Η κα Αυγερινοπούλου πρότεινε να αναβαθμιστούν οι υπάρχουσες, αλλά και να ιδρυθούν νέες αθλητικές και εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις στην Αρχαία Ολυμπία, ενώ ενημέρωσε για τη πρόταση που έχει υποβάλει στην Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα. Νίκη Κεραμέως, για την ίδρυση «ομπρέλας» Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων στην Αρχαία Ολυμπία που θα μπορούσε να συνδεθεί με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή. Οι εγκαταστάσεις αυτές, όπως επισήμανε η κα Βουλευτής, θα μπορούσαν, εν συνεχεία, να αποτελέσουν χώρο φιλοξενίας παγκόσμιων αθλητικών διοργανώσεων, αλλά και ενός Διεθνούς Συνεδρίου για τον Αθλητισμό. Κάτι που το Υπουργείο είδε ιδιαίτερα θετικά.

Πρωτοβουλία για Διεθνείς Αθλητικές Οργανώσεις

Η Δρ. Αυγερινοπούλου πρότεινε την φιλοξενία παγκόσμιων αθλητικών διοργανώσεων στην Ηλεία. Στο πλαίσιο αυτό, για παράδειγμα, η κα Βουλευτής υποστηρίζει τη διεκδίκηση της διοργάνωσης του «Play the Game» στη χώρα μας και συγκεκριμένα στην Ηλεία, το οποίο αποτελεί διεθνή αθλητική συνδιάσκεψη που προσελκύει κάθε χρόνο πλήθος διεθνών παραγόντων του αθλητισμού και της δημοσιογραφίας. Η Δρ. Αυγερινοπούλου έθεσε, ακόμη, υπόψιν του κ. Υφυπουργού το αίτημα για την διοργάνωση Παγκόσμιου Σχολικού Πρωταθλήματος Πετοσφαίρισης στο Πύργο και την Αρχαία Ολυμπία.


Πηγή