”ΣΠΙΡΑΛ”: Ζητάει αποτίμηση των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων

Τον απολογισμό και την αποτίμηση των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων καθώς και την απόσυρση των διαφημιστικών banner που βρίσκονται ακόμη στους δρόμους της Πάτρας, ζητά η Δημοτική Παράταξη "Σπιράλ"

Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνει: «Πέρασε ένα μήνα και η πόλη δεν έκανε ακόμα την εκτίμηση».

Οι Περιφερειακές Μεσογειακές Αγώνες φιλοξένησαν την Πάτρα την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου και μέχρι σήμερα -ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ – έχει ήδη παραμείνει σε εξέλιξη ο επίσημος απολογισμός της διοργάνωσης.

Ένας απολογισμός που πρέπει να αφορά όλες τις πτυχές των Αγώνων, όπως η οργανωτική πλευρά, τα άμεσα και έμμεσα οφέλη για την πόλη, το αθλητικά μέρος, την επικοινωνία και την επίδραση του θεσμού και φυσικά τα οικονομικά της διοργάνωσης.

Η παρουσίαση ενός πλήρους απολογισμού δεν είναι μόνο μια τυπική υποχρέωση της Οργανωτικής Επιτροπής. Είναι μια ουσιαστική υποχρέωση προς την τοπική κοινωνία, αφού μια ψύχραιμη και εμπεριστατωμένη συζήτηση για τα γεγονότα, τις θετικές όψεις και τις πιθανές ατέλειες αποτελεί συλλογική εμπειρία της πόλης που θα πρέπει να κατατεθεί δημοσίως και να αποτελέσει χρήσιμο οδηγό για τις επόμενες διακηρύξεις και διοργανώσεις.

Οι δημότες αναρωτιούνται τι άφησε στην Πάτρα η συγκεκριμένη διοργάνωση, πώς αξιοποιήθηκε η ευκαιρία από την πλευρά του Δήμου και πώς θα το θωρακίσουμε ως πόλη (θεσμικά, πολιτικά, τεχνικά) ώστε να αποφύγουμε στο παρελθόν λάθη και παραλείψεις που υπήρξαν κατά την προετοιμασία και διεξαγωγή των συγκεκριμένων Αγώνων.

ΥΓ. Στο μεταξύ θα κάνουμε έκκληση να αποσυρθούν από τις οδούς της Πάτρας τα διαφημιστικά banners που διαφημίζουν τις Αγώνες, τα οποία είναι πλέον ανεπαρκή, άρχισαν να «καταρρέουν», εξελίσσονται σε κακή εικόνα της πόλης και είναι πιθανό να προκαλέσουν κάποιο ατύχημα.

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    2 Οκτωβρίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία