Στον ΕΛΓΑ ο Διον. Καλαματιανός – Συνάντηση με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του οργανισμού


Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Θεοφάνη Κουρεμπέ και τον αντιπρόεδρο του οργανισμού κ. Δημήτριο Καρακώστα πραγματοποίησε ο Βουλευτής Ηλείας Διονύσης Καλαματιανός, προκειμένου να αναδείξει, να ενημερώσει και να ενημερωθεί για κρίσιμα θέματα που άπτονται της δικαιοδοσίας του οργανισμού.

Η συζήτηση είχε ως βασικό αντικείμενο τις μη καταβληθείσες ακόμη αποζημιώσεις των παραγωγών της Ηλείας μας, λόγω πρόσφατων και παλαιότερων καταστροφών, αλλά και ζητήματα που αφορούν την λειτουργία του.

Όπως ανέφερε ο κ. Καλαματιανός, «Ο ρόλος που επιτελεί ο ΕΛΓΑ είναι ο πλέον σημαντικός και κρίσιμος, καθώς, καθήκον του είναι να στέκεται δίπλα στους παραγωγούς μας και να τους αποζημιώνει με τρόπο δίκαιο, άμεσο και αποτελεσματικό. Σημαντική, επίσης, είναι η διαφύλαξη του δημόσιου χαρακτήρα και της ανταποδοτικότητας του οργανισμού. Δυστυχώς, το τελευταίο διάστημα, στο πλαίσιο της ευρύτερης πρόθεσης της κυβέρνησης, εκφράζονται όλο και πιο έντονα απόψεις περί ανοίγματος των γεωργικών και κτηνοτροφικών ασφαλίσεων σε ιδιωτικές εταιρίες. Είναι αναγκαίο να γίνει κατανοητό ότι, μια ενδεχόμενη ιδιωτικοποίησή τους, θα φέρει δυσάρεστα αποτελέσματα για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας, καθώς, σκοπός των ιδιωτών είναι το κέρδος. Η αύξηση των ασφαλίστρων και η απώλειά τους, λόγω του επενδυτικού κινδύνου, θα πρέπει να ληφθούν πολύ σοβαρά υπόψη όσων προωθούν τέτοιες προτάσεις. Οφείλουμε, λοιπόν, από κοινού να στηρίξουμε, να ενισχύσουμε και να εκσυγχρονίσουμε τις δομές του οργανισμού, έτσι ώστε να μπορεί να ανταπεξέρχεται με επάρκεια και επιτυχία στις σύγχρονες απαιτήσεις. Αυτό έχουν ανάγκη οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι μας, οι οποίοι δοκιμάζονται από την αυξημένη ένταση και συχνότητα των καταστροφικών περιστατικών, λόγω της κλιματικής αλλαγής».


Πηγή