Συνεργασία Ερυθρού Σταύρου Κέρκυρας με εθελοντές από την Σερβία. (Φωτ.)

Πολιτισμός Συνεργασία Ερυθρού Σταύρου Κέρκυρας με εθελοντές από την Σερβία. (Φωτ.)

Πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ιατροχειρουργικής Εταιρίας Κέρκυρας, συνάντηση του Δ.Σ. του Περιφερειακού Τμήματος του Ερυθρού Σταυρού Κέρκυρας υπό τον Αντιπρόεδρο Αρακλειώτη Γεώργιο και μέλη του Δ.Σ., με αντιπροσωπεία εκπροσώπων της πόλης Uzice της Σερβίας.

Η αποστολή τους αποτελείται από 20 άτομα – εθελοντές του τμήματος, καθώς και συνεργείο της Κρατικής Σερβικής Τηλεόρασης, οι οποίοι βρίσκονται στο νησί μας για 7 μέρες με ποικίλες δράσεις τόσο στον εκπαιδευτικό τομέα όσο και σε άλλους εθελοντικούς τομείς όπως ο καθαρισμός του μαυσωλείου πεσόντων Σέρβων στρατιωτών στην νησίδα Βίδο, το Σέρβικο νεκροταφείο στον Άγιο Ματθαίο και άλλα.

Ο Αντιπρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ του Ερυθρού Σταυρού ευχαρίστησαν ιδιαίτερα τους εθελοντές για την σημαντική κίνηση τους να προσφέρουν πάνω από 20 φιάλες αίμα στην τράπεζα του τμήματος μέσω αιμοδοσίας που διοργάνωσε το τμήμα σε συνεργασία με την κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, την Δευτέρα 07/10/2019 στην αρχή της Ευγενίου Βουλγάρεως.

Στο τέλος της συνάντησης, ο Αντιπρόεδρος ευχαρίστησε αρχικά τον Πρόεδρο του Συνδέσμου ΕλληνοΣερβικής Φιλίας Ζέλικο Πόποβιτς που αποτέλεσε τον συνδετικό κρίκο μεταξύ των δύο τμημάτων και δώρισε συμβολικά δώρα σε όλους του εθελοντές ανανεώνοντας το ραντεβού μας για την επόμενη φορά που θα βρεθούν στο φιλόξενο νησί μας.


Πηγή