Συνεχείς αυτοψίες του Νικήτα Αρετάκη στο Δημοτικό Θέατρο – Οι διαπιστώσεις του, η προτεινόμενη λύση για το ανα […]

– ΝΕΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ-ΑΥΤΟΨΙΑ , ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΝΙΚΗΤΑ ΑΡΕΤΑΚΗ, ΥΠΟ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΠΟΥ ΧΤΥΠΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΡΕΥΜΑ ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ
– Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΛΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΝΑΒΑΤΟΡΙΟΥ
Συνεχείς αυτοψίες και επιτόπιους ελέγχους πραγματοποιεί στο δημοτικό θέατρο Ζακύνθου, ο Δήμαρχος κ. Νικήτας Αρετάκης.
Ο κ. Αρετάκης που και αυτή την ώρα βρίσκεται στο χώρο του θεάτρου, προσπαθεί να βρει λύση, σε σειρά προβλημάτων που έχουν προκύψει και αφορούν κυρίως τη κατασκευή του αναβατορίου.
Στόχος του κ.Αρετάκη είναι με την αλλαγή του χρόνου, το θέατρο να είναι ανοιχτό στους πολίτες, επισημαίνοντας στη ZantePress24 και στο IonianRadio.gr ότι, «στη σχετική μελέτη, υπάρχουν κενά και ελλείψεις , οι οποίες λειτουργούν ανασταλτικά για την λειτουργία του θεάτρου, αναζητώντας άμεσες λύσεις.
Ειδικά για το θέμα του αναβατορίου , προσανατολίζεται, στην κατασκευή ενός υποστρώματος, στο κατάλληλο εκείνο ύψος , που θα καλύπτει τις όποιες λειτουργίες του θεάτρου και θα μπορεί ανά πάσα ώρα και στιγμή να αφαιρεθεί και να αντικατασταθεί από το αναβατόριο.
Στο μεταξύ ο κ.Αρετάκης προχώρησε και σε επιμέρους επισημάνσεις και μικρής εκτάσεως προβλήματα, όπως η θεατρική σκηνή, η οποία ό ίδιος δηλώνει ότι είναι πιο χαμηλή από το ύψος στο οποίο έπρεπε να βρίσκεται.
O κ. Αρετάκης όπως είναι ήδη γνωστό συχνά πυκνά αναφέρεται , σε τεχνικού χαρακτήρα θέματα και σε κακοτεχνίες που αφορούν ολόκληρο το έργο, δίνοντας έμφαση στο ατύχημα που συνέβη τις τελευταίες ημέρες στο προαύλιο χώρο του θεάτρου, όταν μια γυναίκα χτυπήθηκε από ρεύμα, όταν επιχείρησε να απομακρύνει το σκύλο της από τα γυμνά καλώδια με τα οποία είχε έρθει σε επαφή.
Για το ίδιο θέμα πάντως, η κ, Αγγελική Ζουπάνου, ( τ. Προισταμένη Κτηματικής Υπηρεσίας), κατέθεσε την προσωπική της εμπειρία, όταν το δικό της σκύλο τον χτύπησε ρεύμα, πατώντας απλά και μόνο επάνω στο φρεάτιο.
Η ίδια αναφέρει ότι αυτό συνέβη τρεις φορές , καταλαβαίνοντας ότι πρόκειται για διαρροή ρεύματος κι έκτοτε δεν πέρασαν ξανά από το σημείο.
Πάντως εντυπωσιακό και άκρως προκλητικό, παραμένει το γεγονός, ότι πάνω από τα γυμνά καλώδια, τοποθέτησαν μία παλέτα, την οποία μάλιστα όπως αναφέρει η κ. Ζουπάνου, πότε την βγάζουν και πότε την εναποθέτουν ξανά.


Πηγή