Τα παιδιά μαθαίνουν Ανακύκλωση στον Κερκυραϊκό Γυμναστικό Σύλλογο.

Αθλητισμός Τα παιδιά μαθαίνουν Ανακύκλωση στον Κερκυραϊκό Γυμναστικό Σύλλογο.

Μια ακόμα εξαιρετική πρωτοβουλία στο πλαίσιο της Ανακύκλωσης και της ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας έλαβε χώρα το προηγούμενο διάστημα, αυτή τη φορά από τον Κερκυραϊκό Γυμναστικό Σύλλογο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Κ.Γ.Σ. για τη συγκεκριμένη δράση, με το ξεκάθαρο περιβαλλοντικό, κοινωνικό και εκπαιδευτικό αποτύπωμα και την οποία συντόνισε ο επικεφαλής του τμήματος Handball του ιστορικού σωματείου, Νίκος Πέρρος, αναφέρει τα εξής:

«Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση παραδίνουμε αυτές τις μέρες μια αξιόλογη ποσότητα ανακυκλώσιμων συσκευασιών κυρίως. 130 χιλιάδες πλαστικά μπουκάλια, 10 χιλιάδες περίπου συσκευασίες αλουμινίου και εκατοντάδες κιλά από πλαστικά καπάκια που είναι το αποτέλεσμα της ενεργοποίησης μελών και φίλων του Κερκυραϊκού ΓΣ.

Η αρχή έγινε τον Απρίλιο με την εκδήλωση «Beactive» και με γενικό τίτλο «Χάντμπολ και ανακύκλωση» με την συνεργασία της ΓΓΑ, της Α΄βάθμιας εκπαίδευσης, της ΟΧΕ και της ΤΑ. Έκτοτε, ολοένα και περισσότεροι αθλητές μας, αλλά και γονείς και κηδεμόνες συμμετέχουν σε αυτήν την προσπάθεια, ενεργοποιούνται, κινητοποιούνται και εντάσσονται στην διαδικασία της ανακύκλωσης που αν μη τι άλλο συμβάλει στην ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης.

Είναι ακόμη ένα πεδίο δραστηριότητας του Κερκυραϊκού ΓΣ, που δηλώνει έμπρακτα πως τα σωματεία μπορούν και πρέπει να εκτείνουν τις δραστηριότητες τους με ευρύτερα κοινωνικά θέματα. Την ανακύκλωση, της Αιμοδοσία, της Αλληλεγγύη και τόσες άλλες δραστηριότητες».

Στην ανακοίνωση περιλαμβάνονται και δηλώσεις του έφορου του τμήματος Χάντμπολ, κ. Καγκελάρη.

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την επιχείρηση συλλογής και μεταφοράς ανακυκλώσιμων που με την παραλαβή του υλικού, συνέβαλλε στην εξασφάλιση αθλητικού υλικού, άκρως χρήσιμου στο τμήμα, αποδεικνύοντας ότι εκτός από τα μακροπρόθεσμα οφέλη από την συμμέτοχή στην διαδικασία, μπορούν να υπάρχουν και άμεσα ανταποδοτικά οφέλη.

Οι μπάλες χάντμπολ για την ομάδα που θα συμμετάσχει για πρώτη φορά σε Εθνική κατηγορία είναι προσφορά της επιχείρησης. Προχωράμε ακόμη πιο οργανωμένοι για να αποδείξουμε το αυτονόητο, ότι η διαπαιδαγώγηση στις αξίες του αθλητισμού, εκτός από τα πολλαπλά οφέλη που προκύπτουν στη σωματική και ψυχική υγεία κύρια των νέων, εκτείνονται σε θέματα αγάπης για το περιβάλλον, αγάπης για τον πολιτισμό με την ευρύτερη έννοια».


Πηγή