Την άμεση παρέμβαση της ΔΕΥΑΖ και του ΦΟΔΣΑ για την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων ζητά ο Γιώργος Αρμένης

  • Μετά από επαφές με τους προέδρους και συμβούλους των Τοπικών Συμβουλίων …

Την ανάγκη να ληφθούν άμεσα και έγκαιρα μέτρα για την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων και του κινδύνου καταστροφών επισημαίνει με Δελτιο Τύπου , ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΜΑΖΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΑΚΥΝΘΟ»,κ. Γιώργος Αρμένης, και προσθέτει «Τα καιρικά φαινόμενα που αναπότρεπτα θα εκδηλωθούν το επόμενο διάστημα επιβάλλουν την άμεση παρέμβαση του Δήμου μας , για παρεμβάσεις σε συνεργασία με τους προέδρους των Τοπικών Συμβουλίων στις ευπαθείς περιοχές με αντιπλημμυρικά έργα»
Συγκεκριμένα,

Μετά από επαφές που είχαμε με όλους τους προέδρους και συμβούλους των ΤΟΠΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ εκφράζουμε την βαθιά μας ανησυχία για την παντελή έλλειψη οποιουδήποτε μέτρου για τον καθαρισμό τάφρων και χαντακιών σε όλο το Δημοτικό και κοινοτικό δίκτυο της Ζακύνθου.
Τα καιρικά φαινόμενα που αναπότρεπτα θα εκδηλωθούν το επόμενο διάστημα επιβάλλουν την άμεση παρέμβαση του Δήμου μας , για παρεμβάσεις σε συνεργασία με τους προέδρους των Τοπικών Συμβουλίων στις ευπαθείς περιοχές με αντιπλημμυρικά έργα.
Ο καθαρισμός τάφρων και χαντακιών θα έπρεπε ήδη να έχει ολοκληρωθεί.
Τα διάσπαρτα απορρίμματα σε όλο το δημοτικό οδικό δίκτυο απαιτούν την κινητοποίηση του ΦΟΔΣΑ για την απομάκρυνση τους ώστε να μην μετατραπούν σε φερτά υλικά που θα πνίξουν το Νησί.
Η ΔΕΥΑΖ απαιτείται να εντατικοποιήσει εργασίες καθαρισμού στα δίκτυα αποχέτευσης ομβρίων.
ΠΡΙΝ ΘΡΗΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ…

Ζάκυνθος 10-10 2019
ΑΡΜΕΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΜΑΖΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΑΚΥΝΘΟ


Πηγή