Το Street Food Festival της Πάτρας άνοιξε τις πύλες του!

Το steet food festival της Πάτρας άνοιξε τις πύλες του και είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους πατρινούς στον Κήπο της Apotheosis με υπέροχες γεύσεις του δρόμου που δημιούργησαν τα κορυφαία καταστήματα εστίασης της πόλης, ξεσηκωτικές συναυλίες με πασίγνωστους καλλιτέχνες και μουσικά σχήματα αλλά και πλούσιες δράσεις για παιδιά. Ολα αυτά με κόστος εισόδου στο χώρο μόλις 5 ευρώ την ημέρα.

Όσα θέλετε να γνωρίζετε

ΤΑ ΚΙΟΣΚΙΑ

Γνωστές κι επιτυχημένες επιχειρήσεις της πόλης είναι έτοιμες και σας περιμένουν να δοκιμάσετε το ειδικό street food μενού με προσιτές τιμές ειδικά για το φεστιβάλ. Με βάση τη φιλοσοφία του street food, οι υπεύθυνοι των καταστημάτων δημιούργησαν πεντανόστιμα και γρήγορα φαγητά σε τιμές που θα ξεκινούν από 2-3 ευρώ και δεν θα ξεπερνούν τα 7 – 8 ευρώ.

Οι επιχειρήσεις που θα βρίσκονται με κιόσκι στο Patras Street Food Festival είναι: Coffee Island, Χοιροποίητο Σουβλακοποιείο, Rolling Juice, Bodegas wine bar restaurant, Mama Pizza Bar Originale Cucina Italiana, Opera burger, Ρόδον – Tessera Bistrot, Σχαραβαίος – Ψητοπωλείο, Pizza 44, Rubik’s Superfood & Coffee, El Greco Pizza, Tomo’s open kitchen bar, Distinto Bar Restaurant.

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

Τι μας κάνει να απολαύσουμε περισσότερο το φαγητό; Προφανώς η μουσική και οι διοργανωτές φρόντισαν για αυτό. Κατά τη διάρκεια του τριημέρου θα πραγματοποιηθούν συναυλίες με βαριά ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής. Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή στις 18.00, το ροκ συγκρότημα 15-50 με τον Δημήτρη Σταρόβα θα ανοίξουν τα καλλιτεχνικά δρώμενα του φεστιβάλ, με μια συναυλία που θα εκτινάξει το κέφι στα ύψη. Και λίγο αργότερα, στις 21.00, ο «Νίκος Πορτοκάλογλου και οι ευγενείς αλήτες» θα δώσουν ξεχωριστή νότα στην πρώτη βραδιά του φεστιβάλ.

Το Σάββατο, στις 12.00, το συγκρότημα «Natural Beat» θα μας ταξιδέψει με τις εκπληκτικές διασκευές γνωστών κομματιών μέσα από τη φωνή της Μαρίας Μητρούλια, την οποία θα συνοδεύουν ο Johnny Ανδριόπουλος στο πιάνο, ο Θύμιος Παπαδόπουλος στη ντραμς και ο Πασχάλης Μπάσης στην κιθάρα. Στη συνέχεια, στις 18.00, οι πολυδιάστατοι «Passepartout» θα πάρουν τη σκυτάλη της διασκέδασης και η Φανή Tσαϊλάκη (φωνή), ο Ηλίας Λαμπρόπουλος (κλαρινέτο, βιολί, τρομπέτα, μπουζούκι, γκάιντα, φωνή), ο Στέφανος Κωνσταντόπουλος (πιάνο-φωνή), ο Κώστας Διαμαντόπουλος (ηλεκτρικό μπάσο-κιθάρα) και ο Αποστόλης Κακαβάς (τύμπανα) θα αναλάβουν να μας ξεσηκώσουν μέχρι να ανέβει στη σκηνή ο πατρινός frontman των Raining Pleasure «Vassilikos», που δώσει ξεχωριστό παλμό στη μεγάλη γιορτή.

Την τελευταία ημέρα του φεστιβάλ, στις 18.00, θα χορέψουμε σε latin ρυθμούς, χάρη στους «Cubaneros»: Πάνος Παναγόπουλος, Anaisa Vega Castillo και Indhira Xiques. Ενώ τέλος, στις 21.00 η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων «Θανάσης Τσιπινάκης» με τον Γιάννη Κότσιρα θα μας ταξιδέψουν με τα τραγούδια τους.

ΠΑΙΔΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Από τη γιορτή φαγητού, ποτού και μουσικής δεν θα μπορούσαν να μείνουν εκτός προγράμματος τα παιδιά και η διοργάνωση διαμόρφωσε το πρόγραμμα έτσι, ώστε το πρωινό της Κυριακής να ανήκει σε αυτά.

Στις 11 το πρωί, οι μικροί μας φίλοι μπορούν να παρακολουθήσουν την παιδική μουσική παράσταση «Πες μου τ’όνομά σου» του Φοίβου Δεληβοριά. Πρόκειται για μια παράσταση που υπόσχεται κέφι, τη συμμετοχή του κοινού και κυρίως πολύ τραγούδι και πολλά χαμόγελα.
Παράλληλα, από το πρωί, ο πατρινός Χρήστος Καλπουζάνης θα διασκεδάζει τα παιδιά με παραστάσεις Καραγκιόζη. Ο γνωστός παίκτης θεάτρου σκιών είναι έτοιμος μέσα από τις παραστάσεις του να προσφέρει απλόχερα γέλιο σε μικρούς και μεγάλους.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, μέχρι τις 17.00 το απόγευμα, οι X-Saltipagos θα κυκλοφορούν με τα ξυλοπόδαρα τους και θα παρουσιάζουν τα εκπληκτικά ζογκλερικά κόλπα και θα επιφυλάσσουν πολλές εκπλήξεις για τους μικρούς φίλους του φεστιβάλ.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ

Οι διοργανωτές ενημερώνουν όσους δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν αυτοκίνητο για τη μετακίνηση τους στο χώρο πως μπορούν να εξυπηρετηθούν με τη γραμμή 111 του Αστικού ΚΤΕΛ Πάτρας που έχει στάση στην Ηρώων Πολυτεχνείου στο πάρκινγκ της Τερψιθέας (δείτε τα δρομολόγια εδώ), είτε με τις γραμμές 101-102-103-106 (δείτε τη διαδρομή εδώ), είτε με τις γραμμές 901 & 902 (δείτε τα δρομολόγια εδώ). Οι γραμμές 100 και 900 έχουν πλησιέστερη στάση στο γήπεδο της Παναχαϊκής ακριβώς πάνω από τον Κήπο της Apotheosis, όπως και ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος.


Πηγή