Τρία χρόνια από την στιγμή που σίγησε το ακορντεόν του Jaroslaw – Damian Turton

Πέρασαν τρία χρόνια από το θάνατο του αγαπημένου μουσικού δρόμου της Πάτρας

Τρία χρόνια πέρασαν από τον θάνατο του αγαπητού στην Πάτρα, Πολωνού μουσικού Γιάροσλαβ, ο οποίος έφυγε από την ζωή αναπάντεχα, σε ηλικία 54 ετών. Ο 54χρονος είχε έρθει στην Πάτρα 12 χρόνια πριν από το θάνατό του, μαζί με την οικογένειά του. Οι κόρες του και η σύζυγός του δεν έμειναν όμως εδώ και μεσούσης της οικονομικής κρίσης επέλεξαν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Ο ίδιος και ο γιος του όμως έμειναν στην Πάτρα. Ο μουσικός έπαιξε σε μουσικές και θεατρικές παραστάσεις σε νυχτερινά καταστήματα της Πάτρας, σε καφετέριες, ταβέρνες και σε κοινωνικές εκδηλώσεις.

Ήταν δάσκαλος μουσικής με μεγάλες γνώσεις γύρω από την τέχνη του. Η κρίση όμως τον οδήγησε και αυτόν στο να γίνει μουσικός του δρόμου. Επέλεξε να συνεχίσει να παίζει μουσική με το ακορντεόν του στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου για να μπορεί να συντηρείται. Όλοι τον θυμόμαστε με το σκυλάκι του, τη Ντέζη, που ήρθε μαζί του από την Πολωνία όπου την είχε βρει στο δρόμο. Από τότε και μέχρι το τέλος της ζωής του ήταν αχώριστοι.

Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση του Κωνσταντίνου Μπουρδούλη στην ομάδα του Facebook «Πάτρα η πόλη της καρδιάς μας», ο οποίος γράφει τα εξής:

«Σαν σήμερα, 4 Οκτωβρίου 2017, αποχαιρετήσαμε για πάντα το μουσικό του δρόμου Jaroslaw – Damian Turton, αποχαιρετίσαμε για πάντα τη μουσική συντροφιά της Ρήγα Φεραίου.

Φιλαράκο σε θυμόμαστε με αγάπη…..

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    5 Οκτωβρίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία