Τσελέντης για τους σεισμούς στη Ζάκυνθο: Σεισμική διέγερση στην περιοχή

Οι διαδοχικές σεισμικές δονήσεις στη Ζάκυνθο έχουν προκαλέσει ανησυχία στους κατοίκους του νησιού, καθώς μέσα σε λίγες ώρες καταγράφηκαν δύο σεισμοί με μέγεθος άνω των 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

«Παρατηρείται μια μικρή διέγερση στον κόλπο του Λαγάνα που μάλλον εντάσσεται στην μετασεισμική ακολουθία του 4,4», δήλωσε ο καθηγητής Ακη Τσελέντης, για τους σεισμούς στη Ζάκυνθο. «Το Γεωδυναμικό έχει δίκτυο στην περιοχή και παρακολουθεί το φαινόμενο. Φαίνεται όμως ότι υπάρχει μία σεισμική διέγερση στην ευρύτερη περιοχή», συμπλήρωσε ο καθηγητής, μιλώντας στην ιστοσελίδα tempo24news.

Από την Παρασκευή έχουν καταγραφεί περίπου 20 σεισμοί, ο μεγαλύτερος από τους οποίους είχε μέγεθος 4,4 Ρίχτερ, ενώ λίγες ώρες αργότερα σημειώθηκε σεισμική δόνηση 4,2 Ρίχτερ.

Δύο σεισμοί πάνω από 4 Ρίχτερ σε λίγες ώρες
Στις 01:43 τα ξημερώματα του Σαββάτου έγινε σεισμός μεγέθους 4,4 Ρίχτερ ανοιχτά της Ζακύνθου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στον θαλάσσιο χώρο νότια του νησιού, μόλις 11 χιλιόμετρα από τη πόλη της Ζακύνθου, σε εστιακό βάθος 20 χιλιομέτρων.

Λίγες ώρες αργότερα, στις 9:52 το πρωί του Σαββάτου σημειώθηκε νέα σεισμική δόνηση, μεγέθους 4,2 Ρίχτερ. Το επίκεντρο αυτού του σεισμού ήταν στον θαλάσσιο χώρο δυτικά της Ζακύνθου, και σημειώθηκε σε εστιακό βάθος 9,2 χιλιομέτρων και σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από την πόλη του νησιού.


Πηγή