13 Υγειονομικές Περιφέρειες ζητά ο βουλευτής Δ. Μπιάγκης.

Υγεία 13 Υγειονομικές Περιφέρειες ζητά ο βουλευτής Δ. Μπιάγκης.

Το ζήτημα της «Ανασυγκρότησης των Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας έφερε στην Βουλή με ερώτησή του, ο Βουλευτής Κέρκυρας του Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μπιάγκης.

Ειδικότερα, στην Ερώτησή του ο Βουλευτής υποστηρίζει ότι: «Η Περιφερειακή συγκρότηση του υγειονομικού χώρου πραγματώθηκε με τον Νόμο 2889/2001 από την Κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη και τότε η χώρα διαιρέθηκε σε 17 υγειονομικές περιφέρειες που αντιστοιχούσαν στις 13 διοικητικές περιφέρειες εξαίρεση αποτέλεσαν τρία ΠεΣΥ στην περιφέρεια Αττικής και δύο ΠεΣΥ στις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας και Νοτίου Αιγαίου. Το ΠΕΣΥ Ιονίων Νήσων, από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του μέχρι την στιγμή που καταργήθηκε και ενσωματώθηκε στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια με έδρα τη Πάτρα, προσέφερε πολλές θετικές υπηρεσίες στην οργάνωση και λειτουργία των Νοσοκομείων των νησιών μας. Δυστυχώς, με τον Νόμο 3527/2007 επί Κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας και Υπουργίας Δημήτρη Αβραμόπουλου του ΠΕΣΥ Ιονίων νήσων καταργήθηκε όπως και άλλα ΠΕΣΥ, όπου ο αριθμός τους περιορίστηκε σε 7 Υγειονομικές Περιφέρειες».

Προεκλογικά, όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο κ. Μπιάγκης «τόσο το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, όσο και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός δεσμευόταν για την επανασύσταση των 13 Υγειονομικών Περιφερειών. Στις 20-5-2018, στο αναπτυξιακό συνέδριο του κόμματός στην Κέρκυρα, ο κύριος Μητσοτάκης είχε τονίσει: Για το ζήτημα των υγειονομικών περιφερειών έχω δεσμευθεί ότι η χώρα χρειάζεται 13 υγειονομικές περιφέρειες στα όρια των περιφερειακών δομών, όχι των αποκεντρωμένων διοικήσεων. Ξέρετε, είναι παράδοξο να έχουμε 13 αιρετές περιφέρειες, να έχουμε 7 υγειονομικές περιφέρειες οι οποίες όμως -προσέξτε- δεν επικαλύπτονται με τις αποκεντρωμένες και κάθε Υπουργείο να έχει δική του διαφορετική αποκεντρωμένη οργάνωση. Εμείς, λοιπόν, στο ζήτημα των υγειονομικών περιφερειών, αλλά και της οργάνωσης του Υπουργείου Παιδείας είμαστε ξεκάθαροι. Θέλουμε 13 υγειονομικές περιφέρειες στα όρια των αιρετών περιφερειών».

Για τους παραπάνω λόγους, ο Βουλευτής ζητάει από τον Υπουργό να τον ενημερώσει ποιο είναι το πλάνο από πλευράς Υπουργείου για την διάρθρωση των Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας, όπως επίσης και να του γνωστοποιήσει εάν θα υλοποιήσει τελικά την δέσμευση για την επανασύσταση των 13 Υγειονομικών Περιφερειών στα όρια των 13 διοικητικών περιφερειών.


Πηγή