2ο Δημοτικό Λεχαινών: Έμαθαν τα μυστικά της δημοσιογραφίας

GKELNTIS.jpg
Ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Γκελντής, ξενάγησε τους μαθητές στους χώρους της τηλεόρασης.

Επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της ΠΑΤΡΙΣ και της ΟΡΤ

Πως εκδίδεται καθημερινά μια εφημερίδα, πως γεμίζει με τόσες πολλές ειδήσεις καθώς και πως βγαίνει στον «αέρα» μια τηλεοπτική και ραδιοφωνική εκπομπή γνώρισαν από κοντά οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λεχαινών «Πάρης Κατσούφης» που επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Βαρουξή, όπου συστεγάζεται η εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ και η Ολυμπιακή Ραδιοφωνία Τηλεόραση.

Τους μαθητές υποδέχθηκαν και ξενάγησαν ο υπεύθυνος παραγωγής Γιώργος Καρυδάκης και ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Γκελντής.

Μαζί πέρασαν από κάθε χώρο και τμήμα του κτηρίου ξεκινώντας από τα γραφεία όπου εργάζονται οι δημοσιογράφοι του πολιτικού και αθλητικού ρεπορτάζ της εφημερίδας ΠΑΤΡΙΣ και του patrisnews.com, το ατελιέ όπου στήνεται η εφημερίδα, το τμήμα μοντάζ της ΟΡΤ, τη ροή προγράμματος και το κεντρικό studio του τηλεοπτικού σταθμού όπου οι μαθητές μπήκαν για λίγο στη θέση των δημοσιογράφων. Η ξενάγηση ολοκληρώθηκε στο ισόγειο του κτηρίου, στα πιεστήρια της εφημερίδας ΠΑΤΡΙΣ, στο τελευταίο και σημαντικότερο στάδιο της έκδοσής της, όπου και εντυπωσίασε τους μαθητές.

Τα παιδιά, συνοδευόμενα από τις δασκάλες τους Μαρία Γιαννακοπούλου, Κωνσταντίνα Κωνσταντακοπούλου, Σταυρούλα Ντίνου, Αικατερίνη Οικονόμου και Ιωάννα Χρόνη, εξέφρασαν τις απορίες τους και έμαθαν τα «μυστικά» του μαγικού και ταυτόχρονα άγνωστου κόσμου της εφημερίδας και της τηλεόρασης.

Ένα μεγάλο Ευχαριστώ!

Μαθητές και εκπαιδευτικοί αναχωρούν εκφράζοντας ευχαριστίες για τις χρήσιμες γνώσεις και εμπειρίες που «κερδίζουν» κατά τις επισκέψεις τους στις εγκαταστάσεις της εφημερίδας και του τηλεοπτικού σταθμού. Θερμές ευχαριστίες οφείλονται και από την πλευρά μας, για το ενδιαφέρον και τη θέρμη των παιδιών, να δουν, να ακούσουν και να μάθουν την ιστορία της εφημερίδας ΠΑΤΡΙΣ που μετρά 117 χρόνια καθημερινής έκδοσης!

Κάλεσμα στα σχολεία

Από την πλευρά μας, καλούμε μαθητές και εκπαιδευτικούς να επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Βαρουξή που βρίσκονται στο πέμπτο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πύργου Πατρών, στη διασταύρωση Βουνάργου, και να τους ξεναγήσουμε. Όποιοι επιθυμούν, μπορούν να καλέσουν στο τηλέφωνο 6976444949 (Γιώργος Καρυδάκης), Δευτέρα με Παρασκευή.

1 of 5

Ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Γκελντής, ξενάγησε τους μαθητές στους χώρους της τηλεόρασης.
Την ξενάγηση στους χώρους της ΠΑΤΡΙΣ ανέλαβε ο υπεύθυνος παραγωγής, Γιώργος Καρυδάκης.
Μαθητές και εκπαιδευτικοί πέρασαν από κάθε τμήμα του κτηρίου.
Τα παιδιά εντυπωσιάστηκαν από τα μεγάλα μηχανήματα των πιεστηρίων της εφ. ΠΑΤΡΙΣ.
Οι μαθητές μπήκαν για λίγο στις θέσεις των παρουσιαστών στο στούντιο της ΟΡΤ


Πηγή