28η Οκτωβρίου: Παρελάσεις και εκδηλώσεις σε όλο τον Νομό

Με λαμπρότητα και επισημότητα πραγματοποιείται και φέτος ο εορτασμός για την εθνική επέτειο της «28ης Οκτωβρίου 1940» στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας.

Στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της εθνικής επετείου, την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει στον Πύργο ο Υφυπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης και την Περιφέρεια ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Βασίλειος Γιαννόπουλος.

Στις 10.00 θα πραγματοποιηθεί η Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ηλείας και Ωλένης κ.κ. Γερμανού. Μετά τη δοξολογία θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας εντός του Ιερού Ναού από τον Πρόεδρο παραρτήματος ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών στρατού Ταξίαρχο εν αποστερατεία κ. Γεώργιο Σταματόπουλο.

Αμέσως μετά θα τελεστεί η Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο των Ηρώων και η κατάθεση στεφάνων στη μνήμη των ενδόξων ηρώων και πεσόντων κατά την εποποιία του 1940.. Στη συνέχεια στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο θα παρατεθεί δεξίωση προς τις Αρχές από τον Δήμαρχο Πύργου.

Στις 11.30 θα ξεκινήσει η μεγάλη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση προ των επισήμων στην οδό Μανωλοπούλου με την συμμετοχή των αναπήρων πολέμου, των μαθητών των σχολείων της πόλης , προσκόπων, του Ε.Ε.Σ., του Λυκείου των Ελληνίδων Πύργου, του Λαογραφικών Ομίλων, Συλλόγων, Σωματείων καθώς και Τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στις υπόλοιπες πόλεις του Νομού μας η Περιφέρεια θα εκπροσωπηθεί ως εξής: ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρος Βασιλόπουλος στην Αμαλιάδα, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού Νικόλαος Κοροβέσης στη Ζαχάρω και ο Βοηθός Περιφερειάρχη με αντικείμενο τα θέματα Ολυμπισμού και Αθλητισμού Δημήτριος Νικολακόπουλος στα Κρέστενα και τον Πύργο, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Χρήστος Μπιλίρης στα Λεχαινά και Μαρία Μπίλια στη Γαστούνη.

Παρελάσεις σε όλες τις πόλεις του Νομού μας

Ανάλογες κυρίως μαθητικές παρελάσεις έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν σε όλες τις περιοχές του Νομού μας με επίκεντρο του εορτασμού την έδρα των Δήμων.

Στην πόλη της Αμαλιάδας στις 10:30 το πρωί θα τελεστεί δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου. Στις 10.45 π.μ. θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο δικηγόρος ο κ. Κιούνις Πέτρος. Θα ακολουθήσει η κατάθεση στεφάνων από τις αρχές και εκπροσώπους φορέων και συλλόγων.

Στις 11:30 θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση στις οδούς Καλαβρύτων και Φιλικής Εταιρείας (αφετηρία στο 1ο Γυμνάσιο στην οδό Φραγκαβίλλας και τερματισμός στην οδό Κολοκοτρώνη) από τους μαθητές και τις μαθήτριες παιδικών σταθμών, νηπιαγωγείων, Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (Περιφερειακό τμήμα Αμαλιάδας, Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών).

Θα ακολουθήσει δεξίωση στο φουαγιέ του Λαζαρακείου Δημοτικού Μεγάρου.


Πηγή