48ωρη πανελλαδική απεργία στις υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού των δήμων

Σε 48ωρη πανελλαδική απεργία κατέρχονται σήμερα και αύριο Τετάρτη, οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού των δήμων, επιδεινώνοντας το ήδη υπαρκτό πρόβλημα με την αποκομιδή απορριμμάτων, λόγω των κινητοποιήσεων της ΠΟΕ-ΟΤΑ κατά διάταξης του αναπτυξιακού νομοσχεδίου.

Στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης, έχει προγραμματιστεί μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της Αθήνας, με σημείο εκκίνησης τα γραφεία της Ομοσπονδίας στην πλατεία Καραϊσκάκη, την Τετάρτη στις 10 το πρωί.

Κόκκινο πανί για τους εργαζόμενους των ΟΤΑ αποτελεί το άρθρο 179 του νομοσχεδίου «Επενδύω στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις», που δίνει τη δυνατότητα σε δήμους να συνάπτουν δημόσιες συμβάσεις με ιδιώτες για τις υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού.

«Η βούληση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για συνέχιση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων εκφράστηκε καθολικά στη Σύσκεψη των Μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων-Μελών της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019, στην οποία συμμετείχε κι ο σύλλογος μας. Έγινε αντιληπτό απ’ όλους, πώς αν ψηφιστεί το άρθρο 179 του Αναπτυξιακού Νομοσχεδίου τότε απειλείται ο Δημόσιος και Κοινωνικός χαρακτήρας των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και χιλιάδες θέσεις εργασίας. Θα υπάρξει επίσης οικονομική επιβάρυνση των Δημοτών μέσω της αύξησης των Δημοτικών Τελών. Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. έχει προκηρύξει 48ωρη Πανελλαδική Απεργία για τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού που βρίσκονται στο στόχαστρο της κυβέρνησης. Όλοι οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση καλούνται να δηλώσουν δυναμικό παρών στις κινητοποιήσεις και να προασπίσουν τον Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. αντιδρώντας σθεναρά και αποφασιστικά στα σχέδια αυτών που τις επιβουλεύονται και θέλουν να τις χαρίσουν στους ιδιώτες», δήλωσε στην ΠΑΤΡΙΣ, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στους δήμους Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας και Ζαχάρως, Χρήστος Γαρύφαλλος.


Πηγή