A.KΟΥΝΑΒΗΣ:Ατμομηχανή ανάπτυξης η άμεση σύνδεση τρένου-λιμανιού

Ατμομηχανή ανάπτυξης η άμεση σύνδεση τρένου-λιμανιού

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εξαπέλυσε ο ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Αντώνης Κουνάβης μιλώντας στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για το θέμα του τρένου.

‘Οπως επεσήμανε «η προηγούμενη κυβέρνηση επί 4 χρόνια, εξαπατούσε τους Πατρινούς με έωλες υποσχέσεις επί… χάρτου, χωρίς οριστικές μελέτες, χωρίς κοστολόγηση του έργου και χωρίς εξασφάλιση της απαραίτητης χρηματοδότησης.

Ο κ. Κουνάβης υπογράμμισε ότι είναι αδήριτη ανάγκη να ξεκινήσει άμεσα το έργο της χάραξης της νέας σιδηροδρομικής γραμμής και το τρένο να φτάσει το συντομότερο δυνατό στο λιμάνι της Πάτρας.

Παράλληλα, τάχθηκε υπέρ της υπογειοποίησης, στο ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου, συμβολίζοντας με την κίνηση του αυτή, την ομοψυχία που επιβάλλεται να έχουν ανάλογες διεκδικήσεις της πόλης.

Συγκεκριμένα, σε δήλωση του μετά το τέλος της συνεδρίασης, ο Αντώνης Κουνάβης ανέφερε τα εξής: «Ως Δημοτικό Συμβούλιο ταχθήκαμε ομόφωνα υπέρ της υπογειοποίησης της σιδηροδρομικής γραμμής, από το Ρίο έως τον Άγιο Ανδρέα και το λιμάνι.

Ωστόσο, δεν πρέπει να παραβλέψουμε ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικά δύσκολο έργο, το οποίο (πέραν του μεγάλου κόστους) παρουσιάζει και σημαντικές τεχνικές αντιξοότητες.

Επομένως, επιβάλλεται να διεκδικήσουμε την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη υπογειοποίηση, όπου αυτή είναι εφικτή, σκοπεύοντας πρωτίστως στην αξιοποίηση του θαλασσίου μετώπου, που τόσο σημαντικό έργο θα είναι για την αναπτυξιακή πορεία της πόλης.

Κατά τα άλλα, για τα μέρη εκείνα που δεν είναι δυνατή η υπογειοποίηση, ας αποδεχθούμε λύσεις ήπιων παρεμβάσεων, όπως ανισόπεδοι κόμβοι, πάρκα αναψυχής κ.α.

Ο εν μέρει συμβιβασμός μας με επιλογές που δεν είναι προς το παρόν στις προτεραιότητες μας, στο πλαίσιο μιας καλόπιστης συνεννόησης, είναι και ο καλύτερος οδηγός για να φτάσουμε στον επιθυμητό προορισμό, που δεν είναι άλλος από την πρόσβαση μας σε ένα σύγχρονο σιδηροδρομικό δίκτυο, συνδεδεμένο με τη λιμενική ζώνη. Η σύνδεση του σιδηροδρόμου με το νέο λιμάνι, να είστε βέβαιοι ότι θα είναι η ατμομηχανή για την αναπτυξιακή προοπτική της Πάτρας.

Κι αυτό επιβάλλεται να είναι το ζητούμενο μας, έχοντας κατά νου ότι επ’ ουδενί δεν πρέπει να χαθεί ούτε μέρα από την οριστική συνεννόηση για την αποπεράτωση του έργου».

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    18 Οκτωβρίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία