Patras Street Food Festival: Ένα ξεχωριστό, διήμερο τελικά, για την αχαϊκή πρωτεύουσα

Απόλυτα ικανοποιημένοι έμειναν οι διοργανωτές του Patras Street Food Festival. Και πώς να μην είναι αφού από το σύνολο των περίπου 15.000 επισκεπτών εκτιμούν ότι το 24% ήταν εκτός Πατρών.

Αποδείχθηκε ότι η Πάτρα το ήθελε, το είχε ανάγκη. Άλλωστε η επιθυμία για κάτι αντίστοιχο είχε φανεί τα προηγούμενα χρόνια με την Westia αλλά και το Achaia Fest το οποίο το 2017 είχε ξεπεράσει τους 30.000 επισκέπτες.

Το 1ο Patras Street Food Festival που έγινε μέρος της ζωής Πατρινών αλλά κι επισκεπτών της πόλης το περασμένο Σαββατοκύριακο, παρά τα όποια προβλήματα μπορεί να προέκυψαν στην πορεία, ήταν μια ξεχωριστή ενδιαφέρουσα και διασκεδαστική εμπειρία. Η αποδοχή και η ανταπόκριση του κόσμου άλλωστε που πλημμύρισε και τις δύο ημέρες τον χώρο της πρώην «Αποθέωσης» (οι επισκέπτες ξεπέρασαν τις 15.000) που είχε διαμορφωθεί ειδικά για την περίσταση, αποδεικνύει την επιτυχία του εγχειρήματος.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή.

Η συνταγή από μόνης της (νόστιμο φαγητό, μουσική και ποτά) είναι μια αλάνθαστη συνταγή επιτυχίας. Όταν μάλιστα το φαγητό προέρχεται από κάποια από τα καλύτερα καταστήματα εστίασης της Πάτρας και σε σχετικά χαμηλές τιμές (μπορούσε κανείς να χορτάσει με 3-3,5 ευρώ) κι όταν η μουσική είναι εξαιρετική (Vasilikos, Φοίβος Δεληβορίας, Κότσιρας και μια σειρά από τοπικές μπάντες) τότε αλλάζεις επίπεδο.

Όσο για τον χώρο, τι να πει κανείς; Πραγματικά υπέροχος με τα παλιά βιομηχανικά κτίρια να δίνουν άλλο χαρακτήρα και φυσικά το τεράστιο κι επιβλητικό δέντρο Banyan να κόβει την ανάσα όσων το αντικρίσαμε. Θα αποδεικνυόταν ιδανικός εάν η προσέλευση του κόσμου δεν ήταν τόσο μεγάλη με αποτέλεσμα τα βράδια του Σαββάτου και της Κυριακής να δημιουργηθεί ένας σχετικό συνωστισμός.

Η ποικιλία των εδεσμάτων που παρείχαν οι περίπου 15 τοπικές επιχειρήσεις που συμμετείχαν ήταν ικανοποιητική. Βρήκαμε από πιτόγυρο, μέχρι μπεργκερ, πίτσες ακόμα και γλυκάκια. Όσοι επιθυμούσαν καφέ υπήρχε σχετικό περίπτερο, ενώ από ποτά έβρισκε κανείς από μπύρα μέχρι ότι άλλο τραβάει η όρεξή του.


Πηγή