Tα νέα του Πανεπιστημίου Πατρών

ΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

Ο Καθηγητής Νεφρολογίας Carmine Zoccali θα αναγορευθεί Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Ιατρικής, την Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 12.00 μ. στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Πατρών. Το έργο και την προσωπικότητα του τιμώμενου θα παρουσιάσει ο Καθηγητής Νεφρολογίας και Πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής κ. Δημήτριος Γούμενος, ενώ θα ακολουθήσει η αναγόρευση του τιμώμενου σε Επίτιμο Διδάκτορα από τον Πρόεδρο του Τμήματος Ιατρικής και η περιένδυσή του από την Πρύτανι του Πανεπιστημίου Πατρών, Καθηγήτρια Βενετσάνα Κυριαζοπούλου. Η εκδήλωση της επιτιμοποίησης θα ολοκληρωθεί με την ομιλία του Καθηγητή Carmine Zocalli με θέμα: «Artificial Intelligence in Medicine and in Renal Care. Promises and challenges». Το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης και το βιογραφικό του τιμώμενου έχουν αναρτηθεί στο: https://www.upatras.gr/el/node/8675

START UPS ON AIR, POWERED BY PATRAS IQ

Ανοικτές συναντήσεις για την καινοτόμα επιχειρηματικότητα

Το Επιμελητήριο Αχαΐας, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το NBG Business Seeds, το POS4 Work, καθώς και άλλα μέλη του οικοσυστήματος καινοτομίας της περιοχής και τοπικοί συν-διοργανωτές της έκθεσης καινοτομίας Patras IQ προχωρούν στη διοργάνωση της 1ης εκδήλωσης του Start Ups on Air, powered by Patras IQ. Πρόκειται για μηνιαίες συναντήσεις στις οποίες, αφενός θα παρουσιάζονται σύντομα επιτυχημένες νεοφυείς επιχειρήσεις, καλές και κακές πρακτικές, καινοτόμα project, και αφετέρου θα ακολουθεί δικτύωση μεταξύ των συμμετεχόντων.

Ο σκοπός των συναντήσεων είναι πολλαπλός:

Η ενίσχυση της κοινότητας καινοτόμας επιχειρηματικότητας της περιοχής με νέα μέλη
Η ανταλλαγή εμπειριών υφιστάμενων start-up επιχειρηματιών με το κοινό
Η σύναψη νέων συνεργασιών μεταξύ φυσικών/νομικών προσώπων
Η μεταστροφή του φαινομένου braindrain
Η μετάδοση αισιοδοξίας στο κοινό.

Το κοινό στόχευσης περιλαμβάνει Ερευνητές, Φοιτητές, Υφιστάμενους επιχειρηματίες, Δυνητικούς επενδυτές και ανήσυχους πολίτες.

Η 1η εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 4 Οκτωβρίου 2019 στο χώρο ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ (Νόρμαν 16) και ώρα προσέλευσης 17.30, περιλαμβάνει:

Παρουσίαση του 10ου Διαγωνισμού Καινοτομίας NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας
Παρουσίαση της Plantbox, εκ των νικητών του περσινού διαγωνισμού NBG Business Seeds
Παρουσίαση της ΚΥΤΙΟΝ, νικήτριας του περσινού Match & Develop που συνδιοργανώνει το NBG Business Seeds, το Επιμελητήριο Αχαΐας, POS4 Work και άλλοι φορείς.

ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΓΓΡΑΦΗ ΠΡΩΤΟΕΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΥΣ 2019-2020

Οι πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών εισέρχονται από 4 έως 10 Οκτωβρίου 2019, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Πανεπιστημίου Πατρών http://eggrafes.upatras.gr, προκειμένου να ολοκληρώσουν την ηλεκτρονική εγγραφή τους.Σχετικές πληροφορίες για τα δικαιολογητικά και τη διαδικασία εγγραφής αναφέρονται αναλυτικά στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Πατρών: http://www.upatras.gr/el/node/4712

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Με αφορμή την έναρξη των μαθημάτων σας ενημερώνουμε πως η Κοινωνική Μέριμνα λειτουργεί καθημερινά από τις 08:00 έως τις 15:00 στη Διεύθυνση Φοιτητικής Μέριμνας, στο ισόγειο της Πρυτανείας (Πανεπιστημιούπολη Ρίου). Βασικός στόχος της δράσης, η έγκαιρη ολοκλήρωση των σπουδών των φοιτητών του ιδρύματος.

Η Κοινωνική Μέριμνα παρέχει:

– Υποστήριξη φοιτητών με αναπηρία / ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες

– Ανάπτυξη προτάσεων και παρεμβάσεων για την κάλυψη των μαθησιακών διαδικασιών

– Ατομικές συνεδρίες ψυχοκοινωνικής στήριξης

– Ομαδικές συνεδρίες ψυχοκοινωνικής στήριξης

– Επαγγελματική και ακαδημαϊκή συμβουλευτική

– Ιατρική συμβουλευτική και υποστήριξη

– Φυσικοθεραπείες σε φοιτητές με κινητικά προβλήματα

Για τους ανωτέρω σκοπούς, το γραφείο είναι επανδρωμένο με εξειδικευμένο προσωπικό. Επιπλέον για την πλέον αποτελεσματική υποστήριξη των φοιτητών, έχει δημιουργήσει ευρύ δίκτυο εθελοντικών ομάδων. Αν θες και εσύ να γίνεις ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ και μέλος της ομάδας, μπορείς να επικοινωνήσεις με το Γραφείο Κοινωνικής Μέριμνας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στον ιστότοπο: http://eko.upatras.gr/ ή στα κοινωνικά δίκτυα (EKO Upatras), τηλ. επικοινωνίας: 2610-969696, e-mail: eko@upatras.gr

ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΔΙΕΡΜΗΝΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΚΩΦΟΥΣ ΚΑΙ ΒΑΡΗΚΟΟΥΣ

Το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του Πανεπιστημίου Πατρών (http://kedivim.upatras.gr) σε συνεργασία με το Εθνικό Ίδρυμα Κωφών (στο πλαίσιο του Προγράμματος Διερμηνείας Εξ’ Αποστάσεως Κωφών και Βαρήκοων Ατόμων Φ4590/27/12/2017 τ. Β’) ανακοινώνει την υλοποίηση προγράμματος κατάρτισης 15-25 διερμηνέων με τίτλο: «Κατάρτιση διερμηνέων για την υποστήριξη επικοινωνίας με κωφούς και βαρήκοους».

Σκοπός του προγράμματος είναι η ολοκληρωμένη θεωρητική και πρακτική κατάρτιση των συμμετεχόντων προκειμένου αυτοί να είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν στις σύγχρονες ανάγκες της διερμηνείας (Ελληνική Νοηματική Γλώσσας, χειλεανάγνωση, κτλ) για την υποστήριξη της επικοινωνίας των κωφών και βαρήκοων ανθρώπων με τους ακούοντες.

Πληροφορίες για τη δράση, το πλήρες κείμενο της πρόσκλησης, τα κριτήρια και την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής μπορείτε να τα βρείτε στην ιστοσελίδα του προγράμματος http://kedivim.upatras.gr/sign-language/

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ 2019-20

Ξεκινούν οι Εκπαιδευτικές Δράσεις του Μουσείου Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, για την ακαδημαϊκή χρονιά 2019 – 2020, στη μόνιμη έκθεση του ΜΕΤ «Οι τηλεπικοινωνίες στη ζωή μας». Το Μουσείο είναι ανοιχτό στο κοινό από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 9.00 -14.00, εκτός από τις επίσημες αργίες και είναι προσβάσιμο σε άτομα με κινητικά προβλήματα. Οι σχολικές ομάδες, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις εκπαιδευτικές δράσεις του ΜΕΤ θα πρέπει να επικοινωνήσουν με το προσωπικό του Μουσείου (τηλ.: 2610 996732, 969972, 969973) προκειμένου να καθοριστεί η ημερομηνία και η ώρα της επίσκεψης. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις του ΜΕΤ::https://www.facebook.com/pages/Museum-of-Science-and-Technology/10982347…

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΝΕΡΟΥ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Το Πανεπιστήμιο διοργανώνει ημερίδα με θέμα: «Βιωσιμότητα στη Διαχείριση Νερού στον Τομέα του Τουρισμού», την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019, στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος. Η ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου CASTWATER–Coastal areas sustainable tourism water management in the Mediterranean, στο οποίο συμμετέχει το Πανεπιστήμιο Πατρών και συγκεκριμένα το «Εργαστήριο Κατανεμημένων Συστημάτων & Τηλεματικής», ενώ επικεφαλής εταίρος είναι ο Δήμος Ρεθύμνου.

Στο συγκεκριμένο έργο συμμετέχουν 11 εταίροι από 10 περιφέρειες της ΕΕ με στόχο να μοιραστούν γνώση και εμπειρία προκειμένου να αντιμετωπίσουν την ανάγκη για βελτίωση των πρακτικών σχετικά με μεθόδους μέτρησης και αξιολόγησης, να βρουν τρόπους για την προώθηση της ευαισθητοποίησης πάνω στη βιώσιμη διαχείριση του νερού στον τουρισμό και να στηρίξουν ιδέες υιοθέτησης αποτελεσματικών λύσεων στη διαχείριση υδάτων.

Στην ατζέντα της ημερίδας που μπορείτε να δείτε εδώ: https://drive.google.com/open?id=1uqBIn8frk8kPBgrnwYJFuILQNCn2_H-g, μπορείτε

να βρείτε το πρόγραμμα και τα θέματα που θα παρουσιαστούν, ενώ αναλυτικές πληροφορίες για το έργο μπορείτε να βρείτε στο:https://castwater.interreg-med.eu/

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να παρευρεθείτε στην ημερίδα μπορείτε να στείλετε email στο vmantadaki@upatras.gr με τίτλο «Ημερίδα CASTWATER» και κείμενο το ονοματεπώνυμό σας και την ιδιότητά σας.

AyyΟ UP FM ξεκίνησε τις ζωντανές εκπομπές

Την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019 ξεκίνησαν οι ζωντανές εκπομπές του Ραδιοφωνικού Σταθμού του Πανεπιστημίου μας από τη συχνότητα 103.7 MHz και βέβαια από το διαδίκτυο στη διεύθυνση upfm.upatras.gr, μετά την ανάπαυλα των καλοκαιρινών διακοπών και της εξεταστικής περιόδου. Ο ραδιοφωνικός σταθμός UP FM πλαισιώνεται από ένα υψηλού επιπέδου πολιτιστικό δυναμικό που έχει σκοπό την προώθηση και προαγωγή της πολιτιστικής, εκπαιδευτικής, ερευνητικής και συλλογικής δράσης της Πανεπιστημιακής κοινότητας, και η απήχησή του εκτείνεται πλέον και πέραν των στενών γεωγραφικών ορίων της Δυτικής Ελλάδας.

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    5 Οκτωβρίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία