Αστακός: Φωτογραφίες από την κατολίσθηση στην περιοχή Λούμπα

Η ισχυρή νεροποντή που έπεσε την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019, το πρωί προκάλεσε κατολίσθηση στην περιοχή Λούμπα στον Αστακό. Η κατολίσθηση προκλήθηκε από την απότομη αύξηση της παρουσίας του νερού λόγω της έντονης και συνεχούς βροχόπτωσης. Η μετακίνηση της κατολίσθησης ευτυχώς δεν προκάλεσε ζημιές στα σπίτια που βρίσκονται κοντά σε αυτή.

Ήδη βρίσκονται σε επαγρύπνηση οι αρμόδιοι και η κατάσταση εξετάζεται από γεωλόγους και οι οποίοι θα προτείνουν συγκεκριμένα μέτρα αποκατάστασης και θωράκισης της περιοχής. Επίσης, θα χρειαστεί διευθέτηση του ρέματος το οποίο έχει μπαζωθεί με αποτέλεσμα να υπάρχει ο κίνδυνος εκδήλωσης πλημμυρών, προς το Λύκειο που βρίσκεται σε μικρή απόσταση και στα διπλανά σπίτια όπου υπάρχουν και πολύτεκνες οικογένειες.

Δίπλα στο μπαζωμένο ρέμα υπάρχει δρόμος που κατασκευάστηκε πρόσφατα στον οποίο λόγω της ισχυρής νεροποντής σχηματίστηκαν ρωγμές και υποχωρήσεις του εδάφους. Επίσης, στην περιοχή απέναντι από το Λύκειο Αστακού μια κολόνα είναι σχεδόν στον αέρα. Είναι δεδομένο πως υπάρχουν ανησυχίες για το τι μπορεί να συμβεί σε μελλοντικές νεροποντές.

Περισσότερες εικόνες στο xiromeronews.blogspot.com – Φωτογραφίες Τζένη Παπαδημητρίου

The post Αστακός: Φωτογραφίες από την κατολίσθηση στην περιοχή Λούμπα appeared first on AgrinioPress.