Γκίκας: «Η Τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα ικανοποιεί το Κοινό περί Δικαίου Αίσθημα (vid)

Ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, κατά την συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.
Ο κ. Γκίκας ξεκίνησε την ομιλία του με την διαπίστωση, πως όλες οι πρωτοβουλίες που ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ στον τομέα της Δικαιοσύνης «εστεύθησαν με απόλυτη αποτυχία». Αναφέρθηκε στον νόμο Παρασκευόπουλου, όπου κατά το πρώτο οκτάμηνο της εφαρμογής του 1937 βαρυποινίτες αποφυλακίστηκαν. Επιπλέον, κατά τον πρώτο χρόνο της ανανεωμένης ισχύος του νόμου, αφέθηκαν ελεύθεροι χιλιάδες φυλακισμένοι, ενώ εξαιρέθηκαν μόνο οι παιδεραστές. Σημείωσε επίσης, πως τότε η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ικανοποίησε την πλειοψηφία των αιτημάτων των τρομοκρατών επικαλούμενη τα ανθρώπινα δικαιώματά. Ο Βουλευτής διερωτήθηκε, κατά πόσο έγιναν σεβαστά τα ανθρώπινα δικαιώματα όσων υπέστησαν βίαιες κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών και περιουσιών, κατά την προηγούμενη πενταετία.
Δεύτερη αποτυχημένη προσπάθεια παρέμβασης στον τομέα της Δικαιοσύνης από τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τον κ. Γκίκα, ήταν η τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα, λίγες ημέρες προτού κλείσει η Βουλή για την διεξαγωγή των εκλογών της 7ης Ιουλίου. Οι συγκεκριμένες αλλαγές «δημιούργησαν περισσότερα προβλήματα από ότι επέλυσαν, πράγμα που τονίζεται και από τον νομικό κόσμο της Χώρας», υπογράμμισε. Ο Βουλευτής εξήρε την πρωτοβουλία της Κυβέρνησης να προβεί σε διορθώσεις του Ποινικού Κώδικα. «Πρόκειται για προεκλογική μας δέσμευση, η οποία γίνεται πράξη και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα», τόνισε.

The post Γκίκας: «Η Τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα ικανοποιεί το Κοινό περί Δικαίου Αίσθημα (vid) appeared first on Κέρκυρα Σήμερα.