Εκπαιδευτική ρίψη βολίδων κρότου για την ασφαλή απομάκρυνση των πτηνών στο αεροδρόμιο Κέρκυρας.

AERODROMIO_2019-4.jpg

Κοινωνία Εκπαιδευτική ρίψη βολίδων κρότου για την ασφαλή απομάκρυνση των πτηνών στο αεροδρόμιο Κέρκυρας.

Η Fraport Greece στο πλαίσιο της διατήρησης και ενίσχυσης της ασφάλειας στα αεροδρόμιά της, προχωρά την Τρίτη 5 Νοεμβρίου στην υλοποίηση του προγράμματος χρήσης βολίδων κρότου για την απομάκρυνση των πτηνών από τον διάδρομο προσαπογειώσεων του αερολιμένα Ιωάννης Καποδίστριας.

Πιο συγκεκριμένα, την ερχόμενη Τρίτη θα πραγματοποιηθούν κατ’ εξαίρεση και για εκπαιδευτικούς σκοπούς 10 ρίψεις βολίδων κρότου από τις 11:00 π.μ. έως και τις 16:00 μ.μ. και για τοv λόγο αυτό, η εταιρεία προβαίνει σε εκ των προτέρων ενημέρωση των περίοικων και του Τύπου ότι δε συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Οι ειδικές βολίδες κρότου είναι πιστοποιημένα προϊόντα για την ασφαλή απομάκρυνση των πτηνών από την περιοχή του αεροδρομίου, χωρίς να τα τραυματίζουν ή να τα σκοτώνουν. Η χρήση τους έχει αναγνωριστεί ως μία από τις πιο αποτελεσματικές και φιλικές προς το περιβάλλον μεθόδους, για τη διαχείριση των πτηνών στα αεροδρόμια. Ο χειρισμός των βολίδων θα γίνεται από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό και ρυθμίζεται από την κείμενη νομοθεσία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Το αεροδρόμιο της Κέρκυρας είναι χτισμένο κοντά σε περιοχή με νερό όπου προσελκύονται πολλά είδη πτηνών. Η πρόσκρουση πτηνών με τα διερχόμενα αεροσκάφη μπορεί να δημιουργήσει σοβαρές βλάβες στα αεροπλάνα ή και να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια των πτήσεων.


Πηγή