Ηλεία: Από ισόβια… αθώος για εισαγωγή 832 κιλών κάνναβης

Αθωώθηκε ένας 47χρονος που είχε καταδικαστεί σε ισόβια για εισαγωγή 832 κιλών κάνναβης στην Ηλεία.

Συγκεκριμένα ο άνδρας που είχε καταδικαστεί με πρωτόδικη κάθειρξη ισοβίων δεσμών, αφέθηκε ελεύθερος από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών.

Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί στις 13 Σεπτεμβρίου του 2013, όταν η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου, έπειτα από ανώνυμη πληροφορία, πραγματοποίησε έφοδο στην παραλία της Ανάληψης, στο Κάστρο της Κυλλήνης, μετά την εκφόρτωση από ταχύπλοο σκάφος, 56 σάκων που περιείχαν 832,5 κιλά αποξηραμένη κάνναβη.

Οι διακινητές πρόλαβαν να διαφύγουν στο δάσος της περιοχής, αφήνοντας πίσω τους τα ναρκωτικά, όμως την επόμενη ημέρα, μετά από έρευνα, η αστυνομία είχε συλλάβει δύο Έλληνες από την περιοχή, έναν 51χρονο και έναν 32χρονο.

Αργότερα, κατηγορήθηκε και καταδικάστηκε πρωτόδικα σε ισόβια κάθειρξη και ένας 47χρονος από την Αττική, λόγω ενός δακτυλικού αποτυπώματος που βρέθηκε σε γυάλινο ποτήρι, στο πορτ μπαγκάζ του οχήματος, το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί από τους δράστες για τη μετάβαση τους στην παραλία.

Χθες στο Εφετείο, οι συνήγοροι υπεράσπισης, δικηγόροι Αθηνών Αντώνης Βουλγαράκης και Μιχάλης Δημητρακόπουλος, αποκάλυψαν ότι το ποτήρι με το δακτυλικό αποτύπωμα του εντολέα του, δεν περιλαμβανόταν στην έκθεση κατάσχεσης της αστυνομίας με τα στοιχεία που είχαν περισυλλεγεί από τον τόπο του εγκλήματος, αλλά, εντοπίστηκε αργότερα στην δικογραφία, άγνωστο με ποιό τρόπο.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα της έδρας, σε βάρος του κατηγορούμενου, δεν προέκυψαν στοιχεία για την εμπλοκή του στην υπόθεση, γι’ αυτό και πρότεινε την απαλλαγή του, την οποία έκανε ομόφωνα αποδεκτή λόγω αμφιβολιών το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισε και ένας Έλληνας, ο οποίος είχε ομολογήσει εξ αρχής την εμπλοκή του στην μεταφορά των δεμάτων με το χασίς, σε ρόλο εκφορτωτή και επιβεβαίωσε ότι, του ήταν άγνωστος ο συγκατηγορούμενός του.

Πρωτόδικα, αυτός είχε καταδικαστεί σε 12ετή κάθειρξη και 20.000 ευρώ χρηματική ποινή, αλλά, στο εφετείο, η ποινή του μειώθηκε σε έξι χρόνια κάθειρξη και πρόστιμο 3000 ευρώ, αφού κρίθηκε ένοχος μόνο για συνέργεια σε εισαγωγή και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών.

Να σημειωθεί ότι στην δικογραφία, βαρύνεται με τις ίδιες κατηγορίες και άγνωστος αριθμός αλλοδαπών συνεργών, οι οποίοι συμμετείχαν στην εισαγωγή και μεταφορά της μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών.

Πηγή: Pelop.gr

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    1 Νοεμβρίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία