Καταγγέλλουν την στάση του αντιδημάρχου Ακτίου Βόνιτσας για εγκαταλελειμμένα κουτάβια

Ανοιχτή επιστολή προς τον αντιδήμαρχο Βόνιτσας έστειλε η Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία, σχετικά με το θέμα των παρατημένων νεογέννητων κουταβιών που βρήκαν πολίτες της Βόνιτσας.

«Μαθημένος, όπως και όλοι οι Δήμοι , να βγάζουν οι εθελοντές πολίτες τα κάστανα από τη φωτιά που αυτή τη φορά δεν μπορούσαν τα άφησε αβοήθητα να πεθάνουν» τονίζει στην ανακοίνωση για την στάση του αντιδημάρχου ενώ στη συνέχεια ζητά από την αρμόδια Εισαγγελία να εφαρμόσει τον νόμο 4039/12 άρθρο 16 για την κακοποίηση και τον θάνατο των κουταβιών. Αναλυτικά η επιστολή:

Αντιδήμαρχος Βόνιτσας: «Το ένα πέθανε, τα άλλα αν και δεν τρώνε τίποτα δυο μέρες τώρα, ακόμη ζουν»
Αυτά ήταν τα λόγια του Αντιδημάρχου Βόνιτσας για νεογέννητα κουτάβια με κλειστά μάτια που βρήκαν πολίτες της Βόνιτσας πεταμένα, τα πήγαν στο Α.Τ. Βόνιτσας και στη συνέχεια τα παρέλαβε ο Αντιδήμαρχος, τα πήγε έτσι νεογέννητα σε χωράφι μέσα στο κρύο, έβαλε σε ένα μπολ γάλα για να πιουν και έφυγε.
Δύο μέρες μετά δήλωσε σε όσους τον ρωτούσαν για την τύχη τους, ότι ένα πέθανε, τα άλλα ζουν ακόμη, μολονότι δεν τρώνε τίποτα.

www.facebook.com/straysmiles/posts/2504842956302119

Αν αυτό δεν είναι βασανισμός των συγκεκριμένων ζώων τότε τι είναι;
Μαθημένος , όπως και όλοι οι Δήμοι , να βγάζουν οι εθελοντές πολίτες τα κάστανα από τη φωτιά που αυτή τη φορά δεν μπορούσαν τα άφησε αβοήθητα να πεθάνουν.
Προχώρησε όμως και σε ένα άλλο ατόπημα.
Τηλεφώνησε στην Πρόεδρο του Φιλοζωικού Συλλόγου στο Αγρίνιο η οποία προσπαθεί να βοηθήσει την κατάσταση στη Βόνιτσα και ενδιαφέρθηκε ρωτώντας τον να μάθει για την τύχη των κουταβιών και την απείλησε ότι θα τον βρει μπροστά της και άλλες τύπου άγριας δύσης απειλές.
Αυτή είναι η Ελλάδα του 2019 με άπειρα τα περιστατικά των Δήμων που δεν κάνουν τίποτα για τα ζώα ξέρουν όμως να στοχοποιούν εθελοντές που προσπαθούν με χίλιες δυο δυσκολίες να τα βοηθήσουν.
Καλούμε την αρμόδια Εισαγγελία και το Α.Τ. Βόνιτσας να εφαρμόσουν απαρέγκλιτα τον νόμο 4039/12 άρθρο 16 για την κακοποίηση και τον θάνατο των κουταβιών και να πράξουν τα δέοντα .
Παραθέτουμε το δελτίο τύπου μας για τις δράσεις της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Νάξου εκφράζοντας την ευχή η Εισαγγελία Λευκάδας να προχωρήσει σε ανάλογες δράσεις για την Βόνιτσα και για άλλες περιοχές αρμοδιότητας της.

Εισαγγελία Νάξου
https://pfpo.gr/synantisi-tis-p-f-p-o-me-tin-pristameni-tis-isangelias-protodikon-naxou/
Με τον Εισαγγελέα Αρείου Πάγου κ. Πλιώτα
https://pfpo.gr/synantisi-tis-p-f-p-o-me-ton-neo-isangelea-ariou-pagou-k-vasili-pliot
Τον δε Δήμο Βόνιτσας που βάσει των αναφορών του φιλοζωικού συλλόγου της περιοχής έχει σταυρώσει τα χέρια και δεν κάνει απολύτως τίποτα εδώ και χρόνια να συγκροτήσει τώρα την εκ του νόμου 5μελή επιτροπή και όλοι μαζί να εκπονήσουν ένα σχέδιο για την προστασία των ζώων, την περίθαλψή τους, την στείρωση τους, την υιοθεσία τους, την ενημέρωση του κόσμου με έντυπα, εκδηλώσεις, μαθήματα στα σχολεία και πολλά άλλα.
Καλούμε επίσης το Α.Τ. Βόνιτσας , στο οποίο στείλαμε και χωριστή επιστολή να επιδείξει την οφειλόμενη προσοχή και επιμέλεια στις υποθέσεις κακοποίησης ζώων αφού σύμφωνα με τις καταγγελίες του φιλοζωικού συλλόγου αδρανούν.

Η υπόθεση της κακοποίησης των ζώων και η ύπαρξη χιλιάδων και χιλιάδων αδέσποτων παντού αποτελούν τον ελληνικό σύγχρονο καιάδα με μια πολιτεία χρόνια τώρα παντελώς απούσα και τραγικά αποτυχούσα να βοηθήσει τα ζώα αλλά και την χώρα από την κατακραυγή του κόσμου εντός και εκτός Ελλάδας

Για την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (66 Σωματεία) και την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 118 Ζωοφιλικών Σωματείων

Ποιοι είμαστε: https://pfpo.gr/wp-content/uploads/2019/06/%CE%A0%CE%A6%CE%A0%CE%9F-%CE%A0%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CE%AF%CE%BC%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B5.pdf

The post Καταγγέλλουν την στάση του αντιδημάρχου Ακτίου Βόνιτσας για εγκαταλελειμμένα κουτάβια appeared first on AgrinioPress.