Ο Αντιπεριφερειάρχης Λάμπρος Δημητρογιάννης εκπροσώπησε την Π.Δ.Ε. στην Ελληνογερμανική Συνέλευση

Ο Αντιπεριφερειάρχης, Λάμπρος Δημητρογιάννης, εκπροσώπησε την Π.Δ.Ε. στην Ελληνογερμανική Συνέλευση

Στην 9η Ετήσια Συνδιάσκεψη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, που πραγματοποιήθηκε από τις 5 μέχρι τις 7 Νοεμβρίου 2019 στο Erding της Γερμανίας συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας, Λάμπρος Δημητρογιάννης, ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Στη συνδιάσκεψη μετείχαν πάνω από 300 εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, των επιμελητηρίων, καθώς και εμπειρογνώμονες από τις δύο χώρες. Συζητήθηκαν στρατηγικές και προγράμματα για την αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων σε τομείς αιχμής, όπως η ενέργεια, η διαχείριση αποβλήτων, η γεωργία, ο τουρισμός, η ανταλλαγή νέων και η τοπική οικονομία, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη του μοναδικού –σε ευρωπαϊκό επίπεδο– δικτύου της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης.

Σε δήλωσή του ο κ. Δημητρογιάννης ανέφερε: «Εργαζόμαστε καθημερινά ώστε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να αποκτήσει νέες σύγχρονες λογικές και ταχύτητες, καθώς και πολύ πιο έντονη εξωστρέφεια. Δώσαμε δυναμικό “παρών” σε έναν σημαντικό θεσμό, ανταλλάξαμε πληροφορίες και απόψεις, ενισχύσαμε τις διμερείς επαφές και η συνέχεια θα είναι ακόμα καλύτερη, μέσα από πολυεπίπεδες συνεργασίες που θα προκύψουν το επόμενο χρονικό διάστημα».

Κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας μετείχε στην υπογραφή Κοινής Διακήρυξης με στόχο μία περισσότερο δυναμική τοπική αυτοδιοίκηση και πιο ισχυρή Ευρώπη.

Σημειώνεται ότι για τη συνολική παρουσία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στη Συνέλευση, ο Υφυπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης και εντεταλμένος της Καγκελαρίου Μέρκελ, Norbert Barthle, απένειμε τιμητική βράβευση στον κ. Δημητρογιάννη. Επιπλέον, υπήρξαν συναντήσεις με τον Έλληνα πρέσβη, Θεόδωρο Δασκαρόλη, αλλά και τη νέα πρόξενο στην Ελλάδα, Sybilla Bending.

Η επόμενη συνάντηση της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης θα πραγματοποιηθεί σε περίπου ένα χρόνο στην Αθήνα.

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    8 Νοεμβρίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία