Πάτρα: Είναι καιρός να προχωρήσει το έργο για τη συντήρηση του θεάτρου “Απόλλων”!

Δέσμευση για να προχωρήσουν άμεσα οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων στην Πάτρα, έδωσε φεύγοντας από την αχαϊκή πρωτεύουσα ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, Γιώργος Διδασκάλος.

Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση που έγινε με τον δήμαρχο της Πάτρας Κώστα Πελετίδη, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος, Νεκτάριο Φαρμάκη και τους υπηρεσιακούς παράγοντες, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, συμφώνησε ότι ένα τόσο σημαντικό αρχιτεκτονικό στολίδι για την Πάτρα, αλλά και γενικότερα για τη νεοκλασική αρχιτεκτονική που συμβολίζει εκτός των άλλων και μία συγκεκριμένη ιστορική περίοδο της ελληνικής τέχνης, δεν θα πρέπει να παραμείνει άλλο σε αυτή την κατάσταση.

Στη αυτοψία, μάλιστα, που έγινε μετά τη συνάντηση, διαπίστωσε και ο ίδιος τα σημαντικά προβλήματα που υπάρχουν τόσο στην εξωτερική όψη του κτιρίου, όσο και στο εσωτερικό του. Σύμφωνα με τα όσα είπε στους παρευρισκόμενους το έργο της αποκατάστασης και της συντήρησης του θεάτρου Απόλλων θα είναι στη λίστα των προτεραιοτήτων του υπουργείου Πολιτισμού, σε ότι αφορά τα θέματα αρμοδιοτήτων του που άπτονται για την ανακαίνιση μνημείων.

Είναι, άλλωστε, ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της Πάτρας, ενώ το κονδύλι υπάρχει και είναι ήδη εξασφαλισμένο μέσα από το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ. Πέρα από το κονδύλι υπάρχει έτοιμη και η προμελέτη του έργου από τις υπηρεσίες του δήμου που έχει εγκριθεί και από την Περιφέρεια.

Ωστόσο, τον τελικό λόγο για το συγκεκριμένο έργο τον έχει μόνο το υπουργείο Πολιτισμού. Ο απόηχος του ερχομού του κ. Διδασκάλου στην Πάτρα ήταν μόνο θετικός για το θέατρο Απόλλων και όλα δείχνουν ότι το έργο αυτό θα γίνει επί θητείας Πελετίδη στον δήμο και Φαρμάκη στην Περιφέρεια.

Το θέμα έθιξε εκτός των άλλων και ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, Αντώνης Βάης, στη συνέντευξη Τύπου που έγινε για τη παρουσίαση του προγράμματος του θεάτρου. Πάντως, προηγείται το έργο του Εργοστασίου Τέχνης, έτσι ώστε το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. να έχει στέγη την περίοδο που θα γίνονται οι εργασίες στο θέατρο Απόλλων.


Πηγή