Πάτρα: Ο ισοβίτης ήταν τελικά… αθώος – ΒΙΝΤΕΟ

Μια σπάνια δικαστική απόφαση εξέδωσε το Εφετείο της Πάτρας, αθωώνοντας ισοβίτη που είχε καταδικαστεί για εισαγωγή δεκάδων κιλών κάνναβης. Ο 47χρονος πέρασε 2,5 χρόνια στις φυλακές και αθωώθηκε ομόφωνα από το δικαστήριο της Πάτρας.

Η ιστορία του 47χρονου Νικόλα Βρέκα ο οποίος είχε καταδικαστεί σε ισόβια για εισαγωγή 832 κιλών κάνναβης στην Ηλεία και αθωώθηκε ομόφωνα πριν από λίγες ημέρες, έχει προκαλέσει αίσθηση.

Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί στις 13 Σεπτεμβρίου του 2013, όταν η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου, έπειτα από ανώνυμη πληροφορία, πραγματοποίησε έφοδο στην παραλία της Ανάληψης, στο Κάστρο της Κυλλήνης, μετά την εκφόρτωση από ταχύπλοο σκάφος, 56 σάκων που περιείχαν 832,5 κιλά αποξηραμένη κάνναβη.

«Πιστεύω στην Ελληνική Δικαιοσύνη όσο πιστεύω στον Θεό», λέει ο ίδιος στον ΑΝΤ1, με τον δικηγόρο του, να εξηγεί: «Ενοχοποιητικό στοιχείο το αποτύπωμα του δεξιού δείκτη, μόνο, σε ένα γυάλινο ποτήρι στο πορτ μπαγκάζ ενός αυτοκινήτου που χρησιμοποιήθηκε για την παραλαβή των ναρκωτικών».

Ο Βρέκα παρέμεινε 2,5 χρόνια στις φυλακές και μέσα εκεί, έγραψε πέντε ποιητικές συλλογές. «Πνίγεσαι εκεί μέσα, αν δεν είσαι δυνατό πλάσμα έχεις πεθάνει», λέει στον ΑΝΤ1.


Πηγή