ΠΑΤΡΑ: Οκτώ σχολεία σε κατάληψη! Ενταση με κουκουλοφόρους σε Λύκειο

Εξι Λύκεια και δύο Γυμνάσια της Πάτρας τελούσαν χθες υπό κατάληψη και δεν αποκλείεται η λίστα να μεγαλώσει κι άλλο οδεύοντας προς την επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Συγκεκριμένα, χθες ανεστάλη η λειτουργία στα: 1ο, 3ο, 4ο, 8ο και 9ο Λύκεια, στο Λύκειο Δεμενίκων, όπως επίσης στο Γυμνάσιο Δεμενίκων και στο Εσπερινό Γυμνάσιο Πατρών.

Το χαρακτηριστικό όμως είναι οι στιγμές έντασης που εκτυλίσσονται στα σχολεία.Εντύπωση προκάλεσε η πληροφορία για καταληψίες με καλυμμένα πρόσωπα που αντίκρισαν χθες πρωί στο Εσπερινό Γυμνάσιο Πατρών, καθηγητές και μαθητές του συστεγαζόμενου 13ου Λυκείου. Μάλιστα κλήθηκε και αστυνομία αν και δεν επενέβη καθώς κανείς δεν δέχθηκε να προχωρήσει σε μηνυτήρια αναφορά.

Εντάσεις από παρεμβάσεις γονέων

Σημείο αιχμής, σε ανησυχητικό επίπεδο, αποτελεί η πρωτοβουλία κάποιων γονέων να αναλάβουν οι ίδιοι τη διαχείριση της κατάστασης χρησιμοποιώντας, όχι τόσο, την πειθώ, όσο τις αυστηρές προειδοποιήσεις και απειλές για κλήση εισαγγελέα, (κ.ά.), στάση που μάλλον πυροδοτεί το κλίμα και φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα. Δεν είναι τυχαίο ότι χθες και προχθές αυξήθηκε η ένταση και απειλήθηκαν μικροεπεισόδια που θορύβησαν άλλους γονείς αλλά και την εκπαιδευτική κοινότητα.


Πηγή