ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ ΜΕ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΜΙΑΝΤΟΥ ΣΕ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ Τ […]

Σήμερα, Τετάρτη 27 Νοέμβρη, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, συνάντηση του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, με τον Διοικητή και Πρόεδρο του Δ.Σ. του ΟΑΕΔ κ. Σπ. Πρωτοψάλτη.

Η συνάντηση πραγματοποιείται μετά την από 30/10/2019 επιστολή του Δημάρχου προς τον Διοικητή του ΟΑΕΔ, με την οποία ο Δήμαρχος ζητούσε να εξεταστεί το ζήτημα του αμιάντου σε συγκροτήματα εργατικών κατοικιών της Πάτρας.

Συγκεκριμένα στην επιστολή του ο Δήμαρχος Πατρέων ανέφερε τα εξής:

«Κύριε Πρόεδρε,

Θα σας παρακαλούσαμε να προγραμματίσετε μία συνάντηση, για να εξετάσουμε από κοινού το θέμα των παρεμβάσεων που απαιτούνται στις εργατικές κατοικίες που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δήμου Πατρέων.

Οι περισσότερες εργατικές κατοικίες παρουσιάζουν προβλήματα μικρά και μεγάλα λόγω της παλαιότητας. Η πλειοψηφία τους έχει κατασκευαστεί με τον παλιό αντισεισμικό κανονισμό και απαιτείται εκτίμηση της στατικής τους επάρκειας.

Υπάρχει επίσης ένα συγκρότημα με στέγες από αμίαντο, οι οποίες πρέπει να αντικατασταθούν.

Ο Δήμος μας έχει την πρόθεση να κάνει παρεμβάσεις στον περιβάλλοντα χώρο τους.

Θα θέλαμε να γνωρίζουμε τις δικές σας απόψεις όσον αφορά στη δυνατότητα αποκατάστασης, συντήρησης σημαντικών βλαβών που παρουσιάζουν, καθώς και αναζήτησης χρηματοδότησης για τα έργα που θα απαιτηθούν».

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    27 Νοεμβρίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία