Έκλεισαν την Ακροναυπλία σε Ναυπλιώτες και επισκέπτες

Mια πρωτοφανής κίνηση για τα μέχρι τώρα δεδομένα, που προκαλεί πολλά ερωτηματικά εκτυλίχθηκε το βράδυ της Πέμπτης στην Ακροναυπλία, αμέσως μετά το ρολόι. Μια κορδέλα – όπως αυτές που χρησιμοποιεί η αστυνομία – είχε τοποθετηθεί κάθετα στο δρόμο και απαγόρευε τη διέλευση σε όποιον ήθελε να κινηθεί είτε πεζός, είτε με το αυτοκίνητό του.

Έκπληκτοι, όσοι περνούσαν έβλεπαν την απαγορευτική κορδέλα και αναγκάζονταν να κάνουν όπισθεν και αναγκαστικά με αναστροφή στο πλάτωμα πίσω από το ρολόι να επιστρέψουν, χωρίς να καταλαβαίνουν γιατί συμβαίνει αυτό.

Έκλεισαν την Ακροναυπλία σε Ναυπλιώτες και επισκέπτες !

Την απαγόρευση της διέλευσης κατήγγειλε στην αστυνομία ο γνωστός Ναυπλιώτης φαρμακοποιός Θάνος Κομνηνός, γνωστός χομπίστας φωτογράφος, ο οποίος στις 8.45 περίπου το απόγευμα, ήθελε να πάει προς το ελικοδρόμιο για να αποθανατίσει με τη φωτογραφική του μηχανή το τοπίο.

Η κορδέλα που τον εμπόδιζε να περάσει είχε τοποθετηθεί κάθετα στο δρόμο πιασμένη αριστερά από μία πινακίδα και δεξιά από αντίστοιχη πινακίδα δίπλα στο τείχος. Επίσης στο μέσον της οδού είχε τοποθετηθεί κώνος από αυτούς που χρησιμοποιεί η αστυνομία με μεταλλική πινακίδα η οποία έγραφε: «Απαγορεύεται η είσοδος. Ιδιωτικός χώρος» (στα ελληνικά και στα Αγγλικά).

Έκλεισαν την Ακροναυπλία σε Ναυπλιώτες και επισκέπτες !

Το περιπολικό που κλήθηκε έφτασε αμέσως στο σημείο, όμως οι αστυνομικοί μη γνωρίζοντας τί ακριβώς συμβαίνει, το μόνο που μπόρεσαν να πράξουν ήταν να πάρουν τα στοιχεία του καταγγέλλοντος, καθώς και ενός σεκιούριτι που βρισκόταν πίσω από την κορδέλα, στον «απαγορευμένο» δρόμο, μπροστά στο λοξό δρόμο που οδηγεί προς το Ναυπλία Παλλάς, το οποίο είναι κλειστό αυτή την περίοδο.

Οι αστυνομικοί παρότι ο καταγγέλλων ζήτησε να πράξουν αυτεπάγγελτα και να ανοίξουν το δρόμο λόγω παρακώλυσης συγκοινωνιών δεν το έπραξαν, καθότι σύμφωνα με τον κο Κομνηνό, δεν γνώριζαν αν πρόκειται πράγματι για ιδιωτικό ή δημόσιο δρόμο.

Να σημειωθεί ότι στο αποκλεισμένο τμήμα βρίσκεται και το μνημείο της Ακροναυπλίας, που είναι αφιερωμένο στους οικοδόμους της ταξικής πάλης, που ήταν έγκλειστοι στο κάτεργο της Ακροναυπλίας.

Στο ιστορικό αυτό μέρος, με την μεγάλη ιστορία βρίσκονταν οι στρατιωτικές φυλακές της Ακροναυπλίας.

Παράλληλα ο δρόμος αυτός οδηγεί στο τέλος της βραχώδους χερσονησίδας που αποτελούσε στην αρχαιότητα την ακρόπολη του Ναυπλίου.

Σήμερα Παρασκευή μέχρι αυτή την ώρα ο δρόμος είναι και πάλι ανοιχτός. Άγνωστο παραμένει αν θα ξανακλείσει όταν σκοτεινιάσει. Να σημειωθεί ότι από το δήμο μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει γίνει καμία ανακοίνωση για το κλείσιμο του δρόμου.

ΦΩΤΟ ΘΑΝΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    16 Νοεμβρίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία