Αμαλιάδα: Διώχνουν από το σχολείο τον μαθητή που δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι

Σχολείο πρέπει να αλλάξει ο 15χρονος μαθητής από την Αμαλιάδα που πριν από λίγες εβδομάδες δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι από συμμαθητή του. Παράλληλα, σχολείο καλείται να αλλάξει και ο μαθητής που επιτέθηκε στον 15χρονο, ενώ ο καθένας από τους δύο θα παίρνει λεωφορείο και θα πρέπει καθημερινά να διανύει 20-30 χιλιόμετρα για να φθάσει στη νέα σχολική μονάδα στην οποία θα φοιτεί.

Η μητέρα του θύματος της επίθεσης μιλώντας στον ΣΚΑΙ και στην εκπομπή «Μαζί σου» κατήγγειλε ότι μετά το συμβούλιο διδασκόντων του σχολείου στην Αμαλιάδα, ενημερώθηκε πως ο γιος της πρέπει να αλλάξει σχολικό περιβάλλον, χωρίς ωστόσο να της εξηγήσουν τον λόγο αυτής της απόφασης. Όπως είπε η γυναίκα, της είπαν να απευθυνθεί στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και αφού έκανε αίτηση για να λάβει τα πρακτικά της απόφασης, θα της σταλούν ταχυδρομικά.

Παράλληλα, η μητέρα του 15χρονου είπε ότι κατά τη διάρκεια του συμβουλίου ζήτησαν τον λόγο από το παιδί της γιατί το συμβάν πήρε τόσο μεγάλη έκταση στα μέσα ενημέρωσης ενώ, όπως σημείωσε, τον ρώτησαν γιατί ισχυρίστηκε ότι το σχολείο πιθανόν να μην έκανε κάτι αν γνώριζε τη συμπεριφορά του συμμαθητή του.

Όπως καταγγέλλει η μητέρα, ο γιος της πλέον θα πρέπει να παίρνει καθημερινά ταξί από το χωριό στο οποίο μένει με προορισμό αρχικά την Αμαλιάδα και από εκεί να παίρνει λεωφορείο που θα τον μεταφέρει σε άλλο χωριό όπου βρίσκεται το σχολείο στο οποίο πλέον θα φοιτά, ενώ το ίδιο λεωφορείο θα παίρνει και ο συμμαθητής που του επιτέθηκε.

Σύμφωνα με τη μητέρα του ο μαθητής δεν γνωρίζει κανέναν στο νέο αυτό σχολικό περιβάλλον και η αλλαγή αυτή κάθε άλλο παρά τον βοηθά να ξεπεράσει αυτό που συνέβη.

«Του δίνουν άλλο ένα μαχαίρωμα» είπε χαρακτηριστικά η μητέρα του.

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    25 Νοεμβρίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία