Αναβάθμιση του περιφερειακού αγροτικού κτηνιατρείου Ανδραβίδας


Συνάντηση Λέντζα με Βασιλόπουλο

  • Συμφώνησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας κ. Θοδωρής Βασιλόπουλος με τον Δήμαρχο Ανδραβίδας – Κυλλήνης κ. Γιάννη Λέντζα
  • Θα λειτουργήσει και γραφείο αγροτών στον Δήμο

Στην αναβάθμιση του περιφερειακού αγροτικού κτηνιατρείου Ανδραβίδας καθώς και στην λειτουργία γραφείου στον δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης που σκοπό θα έχει την άμεση ενημέρωση και αντιμετώπιση αγροτικών θεμάτων της περιοχής συμφώνησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας Θοδωρής Βασιλόπουλος με τον Δήμαρχο Γιάννη Λέντζα. Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στο γραφείο του Δημάρχου παρουσία της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Γεωργίας Κακαλέτρη των Αντιδημάρχων Παναγιώτη Βαγγελάκου, Σάκη Κεκκάτου, Κώστα Βαρβαρέσου Αλεξάνδρας Γιαννίτση , Πέτρου Ανυφαντή και υπηρεσιακών παραγόντων υπήρξε εκτενής αναφορά από τον Αντιπεριφερειάρχη στα αγροτικά ζητήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης. Εκείνο το οποίο τονίστηκε ιδιαίτερα τόσο από τον κ. Βασιλόπουλο όσο και από τον κ. Λέντζα ήταν η ανάγκη άμεσης επικοινωνίας αυτόν τον χειμώνα λόγω των καιρικών φαινομένων να υπάρχουν παρεμβάσεις σε επικίνδυνα σημεία (αγροτικούς δρόμους, αποστραγγιστικούς τάφρους κλπ) για την αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων. Ο κ Βασιλόπουλος ενημέρωσε τον δήμαρχο ότι την ερχόμενη εβδομάδα σε συναντήσεις που θα έχει στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και με την διοίκηση του ΕΛΓΑ θα προτείνει ξανά η περιοχή να ενταχθεί σε ειδικό καθεστώς ενεργητικής προστασίας παράλληλα με την υποβολή πρότασης για ένταξη σε ευρωπαϊκό αγροτικό πρόγραμμα όπως γίνεται σε άλλες αγροτικές ζώνες της χώρας. Επίσης ζήτησε γι αυτό να υπάρχει ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας των υπηρεσιών του δήμου με τις Δ/νσεις στις οποίες είναι υπεύθυνος.

Σε πολύ καλό κλίμα

Στο τραπέζι της συζήτησης κυριάρχησαν ακόμα ζητήματα όπως η αξιοποίηση του Κοτυχίου (υπάρχει ενδιαφέρον από επενδυτές) για να αποκτήσει μια νέα δυναμική στην περιοχή, ημερίδες για την φράουλα και τις θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις , ο αλιευτικός τουρισμός να προστεθεί στις προτεραιότητες της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής καθώς και άλλα θέματα για τα οποία τέθηκε χρονοδιάγραμμα για την υλοποίησή τους.


Πηγή