Αντωνακόπουλος: Η ασφάλεια του Λιμανιού Κατακόλου πάνω από όλα

antonako-ATENA.jpg

Εποικοδομητικές ήταν οι επαφές του δήμαρχου Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλου στα υπουργεία Εσωτερικών και Ναυτιλίας κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στην Αθήνα.

O κ. Αντωνακόπουλος επέστρεψε χθες αργά το βράδυ στον Πύργο με καλά νέα για το λιμάνι του Κατακόλου αλλά και για το θέμα της κατάστασης έκτακτης ανάγκης του δήμου Πύργου από τα έντονα καιρικά φαινόμενα του περασμένου μήνα…

Συνεχίζοντας την τακτική των αλλεπάλληλων επισκέψεων που χαρακτηρίζονται από το στοιχείο της έντονης διεκδικητικότητας τόσο για τα μεγάλα ζητήματα του δήμου Πύργου (και της Ηλείας), όσο και για επιμέρους, ο κ. Αντωνακόπουλος βρέθηκε για μια ακόμα φορά στην Αθήνα επισκεπτόμενος τα δυο συγκεκριμένα υπουργεία.

Συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου Νίκο Ψάρρη και τον δημοτικό σύμβουλο Νίκο Κοτσώνη, ο δήμαρχος Πύργου (και πρόεδρος του ΔΛΤΠ), συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα Ναυτιλίας και Λιμενικών Υποδομών Ευάγγελο Κυριαζόπουλο και άλλα στελέχη του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε ιδιαίτερα το σημαντικό ζήτημα της φύλαξης του χώρου ISPS του λιμανιού του Κατακόλου. Από τη συζήτηση που έγινε αποτυπώθηκε η θετική στάση του κ. Κυριαζόπουλου για να κλείσει όσο το δυνατόν συντομότερα το θέμα. Παράλληλα ο κ. Κυριαζόπουλος, δήλωσε ότι το λιμάνι του Κατακόλου διαθέτει έντονα αναπτυξιακό χαρακτήρα τονίζοντας ότι θα στηρίξει την προσπάθεια του δημάρχου προς αυτή την κατεύθυνση. Πολύ σημαντική ήταν η άποψη του γενικού γραμματέα Ναυτιλίας και Λιμενικών Υποδομών που σημείωσε ότι το λιμάνι έχει τα φόντα για να εξελιχθεί σε λιμάνι αφετηρίας (home port), γεγονός που μπορεί να αλλάξει άρδην τα δεδομένα και την δυναμική του. Εκτός των προαναφερθέντων, ο κ. Αντωανακόπουλος έθεσε και το ζήτημα του έργου της γενικότερης ανάπλασης της χερσαίας ζώνης του λιμανιού με τον κ. Κυριαζόπουλο να εκφράζει αισιοδοξία πως σύντομα θα υπογραφεί η σύμβαση του έργου (συνολικού προϋπολογισμού 10,5 εκατ. ευρώ)…

Ο δήμαρχος Πύργου βρέθηκε και στο υπουργείο Εσωτερικών όπου συνάντησε τον συνεργάτη του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, Γιάννη Σκάλκο. Κύριο θέμα συζήτησης δεν ήταν άλλο από τις ενέργειες που απαιτούνται προκειμένου να ολοκληρωθεί η ρύθμιση για την κήρυξη του δήμου Πύργου σε κατάστασης έκτακτης ανάγκης μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή, στα τέλη του περασμένου Σεπτέμβρη και τις αρχές του περασμένου Οκτώβρη. Ο κ. Σκαλκος διαβεβαίωσε τον Τάκη Αντωνακόπουλο ότι σύντομα –και σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία- θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες.


Πηγή