Απάντηση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ηλείας στον δήμαρχο Πηνειού

Απάντηση στον κο ΔΗΜΑΡΧΟ Δ.Δ. ΠΗΝΕΙΟΥ

Κύριε Δήμαρχε του Δημοτικού διαμερίσματος Πηνειού. Προκειμένου να συνεχίσουμε να πορευόμαστε αντάξια της προσδοκίας της κοινωνίας των πολιτών προσφέροντας, τις πλέον ποιοτικές, σε αυτούς, υπηρεσίες θα πρέπει να υπάρχει συνεργασία μεταξύ Αστυνομίας και τοπικών παραγόντων της πολιτείας . Η δημόσια ασφάλεια αποτελεί ένα κοινό αγαθό συνυφασμένο με την κοινωνική αλληλεγγύη και την ασφάλεια των δικαιωμάτων των πολιτών Η εφαρμογή μιας συμμετοχικής αντεγκληματικής πολιτικής στον τομέα της πρόληψης, χρειάζεται ρεαλιστική πρόταση συνεργασίας Αστυνομίας και τοπικής αυτοδιοίκησης .

Το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας έχει δώσει και δίνει τιτάνιο αγώνα σε κάθε επίπεδο δραστηριοποίησης, προς το σκοπό της προστασίας και ασφάλειας του πολιτών και της διαμόρφωσης των κατάλληλων, για αυτούς, συνθηκών ασφαλείας παρουσιάζοντας αξιοσημείωτες επιτυχίες, στην καταπολέμηση σημαντικών μορφών εγκληματικότητας. Το έργο μας δεν είναι εύκολο, αλλά επίμοχθο και πολύπλοκο, η επιτυχής ολοκλήρωση του οποίου απαιτεί συστράτευση , κοινή προσπάθεια και κοινό νόημα.

Το αστυνομικό τμήμα Δήμου Πηνειού έχει την ευθύνη να αστυνομεύσει μια μεγάλη εδαφική αρμοδιότητα σε μια περιοχή με έκταση 155 τχ και πληθυσμό 21000 κατοίκους. Περίπου το 60 % του πληθυσμού του να συγκεντρώνεται στις δημοτικές κοινότητες Γαστούνης Βαρθολομιού και Τραγανού, Μεταξύ των κατοίκων του διαμένουν σε διάφορες περιοχές περίπου 11 00 άτομα της φυλής των Ρομά ,ενώ λόγω της γεωργικής οικονομικής του μορφής προσελκύει και εργάτες γης από διάφορες εθνικότητες προέλευσης όπως υπηκόους Πακιστάν ,Συρία ,Μπαγκλαντές, Βουλγαρία και Αλβανία .Στην περιοχή επίσης δραστηριοποιούνται μεγάλες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις όπως η μεγάλη τουριστική μονάδα Grecotel και κατά την θερινή περίοδο επιφορτίζεται ιδιαίτερα με περεταίρω αστυνόμευση ,λόγω της άφιξης του όγκου των τουριστών αλλά και διασημοτήτων .Ακόμα είναι επιφορτισμένο με την Τροχονομική αστυνόμευση και την εφαρμογή του ΚΟΚ σε ένα ιδιαίτερο οδικό δίκτυο που στατιστικά δίνει τροχαία ατυχήματα με βαρύ και θανάσιμο τραυματισμό. Μέχρι σήμερα από τις αρχές του έτους οι Αστυνομικοί του Αστυνομικού τμήματος υπερβάλλοντας εαυτόν εργαζόμενοι πέραν του κανονικού ωραρίου και θέτοντας την ζωή τους σε κίνδυνο έχουν συλλάβει πάνω από 116 δράστες σε συμβάντα εγκληματικής δραστηριότητας που απασχόλησαν την περιοχή ,όπως ληστείες ,κλοπές ,διαρρήξεις, αδικήματα Ν.περί όπλων ,Ν. Εξαρτησιογόνων ουσιών ,βαριών και θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων . Θα αναφερθώ στον πρώην Δήμαρχο κο Καστρινό ο οποίος επέδειξε συνέπεια αγωνιστικότητα και ήθος αποκομίζοντας θετικά σχόλια από το έργο του κατά την διάρκεια της θητείας του στον Δήμο ,ανακατασκευάζοντας και ένα κτήριο για να στεγάζει το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα διατηρώντας και εδραιώνοντας σε συνεργασία με την Αστυνομία το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες στον Δήμο Πηνειού καταφέρνοντας να κρατήσει δύο Αστυνομικά τμήματα κατά την δύσκολη εποχή της αναδιάρθρωσης. Η διοίκηση των Αστυνομικών στην χώρα μας δεν σχετίζεται με τις Ηνωμένες πολιτείες Αμερικής , όπου η Αστυνομία διοικείται από τον Δήμαρχο αλλά ελέγχεται από την πολιτική και φυσική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του πολίτη . Εμείς σαν συνδικαλιστές είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε για τα κοινωνικά προβλήματα με την τοπική αυτοδιοίκηση .Η Αυτοδιοίκηση για να είναι λαϊκή και κοινωνική, πρέπει να αντιμετωπίζει με συνεργασία και όχι δια της επιθετικότητας του τύπου τα θέματα . Εμείς αυτή την Αυτοδιοίκηση θέλουμε, αυτή την Αυτοδιοίκηση υπηρετούμε και είμαστε ‘έτοιμοι σαν διοικητικό συμβούλιο να συνεργαστούμε κάνοντας διάλογο και όχι πόλεμο για την εξεύρεση λύσεων.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Ο Γεν. Γραμματέας

ΖΩΝΤΟΣ Παναγιώτης

ΠΙΚΕΑΣ Δημήτριος

Διαβάστε ακόμη

Ο Ανδρέας Μαρίνος άνοιξε τα χαρτιά του: Ο Δήμαρχος Πηνειού μιλάει για όλους και για όλα


Πηγή