Αυγερινοπούλου: Επίλυση στο ζήτημα των δασικών χαρτών για τις προσφυγικές περιοχές Λύση για Κάτω Παναγιά, Αετο […]

Με σκοπό την οριστική επίλυση του ζητήματος που έχει δημιουργηθεί σε πολλές περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της Ηλείας, με τη μη συμπερίληψη των προσφυγικών περιουσιών στους δασικούς χάρτες, η Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ. και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, επικοινώνησε τόσο με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας όσο και με τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Στον Ν. Ηλείας σε περιοχές, όπως η Κάτω Παναγιά και η Αετοράχη του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης και η Γλύφα και η Λυγιά του Δήμου Πηνειού, συμπεριλαμβάνονται περιουσίες, όπως αγροκτήματα προς καλλιέργεια, που παραχωρήθηκαν από το Ελληνικό κράτος στους Έλληνες Μικρασιάτες πρόσφυγες που ήρθαν στην Ελλάδα. Τα κτήματα αυτά που δόθηκαν με παραχωρητήρια δεν έχουν συμπεριληφθεί ως τέτοια στους δασικούς χάρτες και απεικονίζονται, πολλά εξ αυτών, ακόμη και σήμερα ως δασικές εκτάσεις. Το ζήτημα αυτό έχει απασχολήσει δεκάδες ιδιοκτήτες που καλούνται ιδίοις εξόδοις να προβούν σε διορθώσεις των δασικών χαρτών και βρίσκονται προ του κινδύνου να χάσουν τις αποζημιώσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ για την αγροτική παραγωγή. Πράγματι, οι περσινές αποζημιώσεις χάθηκαν.

Μπροστά στον κίνδυνο να χαθούν και οι φετινές αποζημιώσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ, αλλά και προς αποφυγή της ταλαιπωρίας και των περιττών εξόδων των συμπατριωτών της, η κα Αυγερινοπούλου, και με την ιδιότητά της ως Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής που είναι αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή για τα δάση, επικοινώνησε με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και τον ΟΠΕΚΕΠΕ και ενημερώνει τους συμπολίτες τα εξής:

Για να καταβληθούν οι φετινές αποζημιώσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ θα πρέπει είτε οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης είτε οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες να απευθυνθούν στο οικείο δασαρχείο – στην περίπτωση του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης και του Δήμου Πηνειού εξυπηρετούνται από το Δασαρχείο Αμαλιάδας – ώστε να αποσταλούν οι σχετικές ενημερώσεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Ο ΟΠΕΚΕΠΕ μέσα από αυτήν την επίσημη ενημέρωση θα καταβάλει τις αποζημιώσεις μέχρι τέλος του έτους. Περαιτέρω, για να δοθεί οριστική λύση στο ζήτημα, η Δρ. Αυγερινοπούλου συμφώνησε με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας Βουλή να συμπεριληφθεί τροπολογία, η οποία να ρυθμίζει οριστικά το ζήτημα, στο επερχόμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου που θα κατατεθεί τις επόμενες εβδομάδες στη Βουλή. Η κα Βουλευτής παρακαλεί, δε, όσους συμπατριώτες της αντιμετωπίζουν το ζήτημα αυτό, να ενημερώσουν και την ίδια, έτσι ώστε να καταρτιστεί πλήρης ο κατάλογος των προσφυγικών περιοχών που χρήζουν ρύθμισης.

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    6 Νοεμβρίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία