Βαρθολομιό: Γειτονιά των αναμνήσεων…


ΟΔΟΣ ΝΙΚ. ΒΟΥΡΤΣΗ: ΣΤΑΘΗΣ ΣΠΕΝΤΖΑΡΗΣ-ΜΠΑΜΠΗΣ ΠΛΕΣΣΑΣ

Τα καταστήματά τους βρίσκονται αντικρυστά στο Βαρθολομιό, στην οδό Νικολάου Βούρτση. Οι ιδιοκτήτες σχεδόν καθημερινά ανταλλάσσουν μια καλημέρα και η ημέρα κυλά ήρεμα αφού και οι δύο είναι συνταξιούχοι. Ωστόσο η παρουσία τους στον επαγγελματικό τους χώρο είναι μια συνήθεια που τους διατηρεί δραστήριους. Είναι η γειτονιά των αναμνήσεων με πρωταγωνιστές τον Ευστάθιο Σπεντζάρη και τον Χαράλαμπο Πλέσσα.

Και οι δύο έχουν πολλά να θυμηθούν και περισσότερα να πουν για το Βαρθολομιό του χθες, για την ζωντάνια που χάθηκε για το Βαρθολομιό που είναι η αγάπη τους.

Ο αυτοδιοικητικός Ευστάθιος Σπεντζάρης

Ο κ. Ευστάθιος Σπεντζάρης γεννήθηκε στο Βαρθολομιό το 1939. «Από το Βαρθολομιό έχω φύγει μόνο για 3 χρόνια ως στρατιώτης και ένα χρόνο ως υπάλληλος. Ο πατέρας μου ήταν έμπορος και τον βοηθούσα. Παντρεύτηκα την Δροσούλα , την γυναίκα μου, τον Απρίλιο του 1967. Αποκτήσαμε τέσσερα παιδιά, αλλά το ένα το χάσαμε. Σήμερα έχουμε πέντε εγγόνια. Το 1975 στις κοινοτικές εκλογές εξελέγην αντιπρόεδρος του Βαρθολομιού, αλλά εκτελούσα χρέη προέδρου, γιατί ο πρόεδρος είχε αρρωστήσει. Έχω εκλεγεί τέσσερις τετραετίες, μετά σταμάτησα αλλά στη συνέχεια επανήλθα και επανεξελέγην. Στο Βαρθολομιό έχουν αλλάξει πολλά από τότε. Οι πιο μεγάλες αλλαγές ήταν η μεταβολή της κοινότητας σε Δήμο. Και στην αλλαγή αυτή εγώ βοήθησα πολύ γιατί είχα πολλά αρχεία και είχα κάνει ένα φεγγάρι στον μακαρίτη τον μπαρμπα-Γιάννη τον Γιαννόπουλο που έκανε υπουργός. Το Βαρθολομιό είχε πολλές δουλειές αλλά δυστυχώς χάθηκαν. Τα τελευταία χρόνια αναπτύχθηκε η περιοχή τουριστικά. »

Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ που κυκλοφορεί…


Πηγή