Δ. Μινέτος: «Όσα γράφονται για τον προϋπολογισμό του έργου της «έξυπνης» στάθμευσης στο Αργοστόλι, είναι απολύ […]

Απάντηση απο τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων του Δήμου Αργοστολίου

Η προσπάθεια «αποδόμησης» μέσω δημοσιευμάτων, του συστήματος της «έξυπνης» στάθμευσης στο Αργοστόλι, που αναμφίβολα θα βοηθήσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης, δεν έμεινε αναπάντητη από τον αντιδήμαρχο Διονύση Μινέτο, ο οποίος έκανε την εισήγηση του θέματος στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, κατηγορείται πώς «κοστολόγησε» το έργο με 694.000 ευρώ, την στιγμή που στον Δήμο Αθηναίων, το ίδιο έργο στοίχησε λιγότερα χρήματα.

Η αλήθεια βέβαια είναι εντελώς διαφορετική και έρχεται δια στόματος του ίδιου του Αντιδημάρχου Διονύση Μινέτου με τον οποίο το inkefalonia.gr επικοινώνησε.

Όπως μας εξήγησε: «Οι 694.000 ευρώ προέκυψαν από το μέσο όρο δύο προσφορών που πήραν οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου από εταιρίες που ασχολούνται με το συγκεκριμένο αντικείμενο. Αυτή λοιπόν η διαδικασία είναι απόλυτα νόμιμη, αφού το κράτος δεν μπορεί να δώσει μία συγκεκριμένη τιμή για το έργο. Σύμφωνα με τον νόμο γίνεται ο λεγόμενος πρόχειρος διαγωνισμός, με αποκλειστική ευθύνη των υπηρεσιών του Δήμου και απο εκεί και πέρα ο Αντιδήμαρχος ενημερώνει το Δημοτικό Συμβούλιο. Εν συνεχεία σε διεθνείς ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς, η εμπειρία έχει δείξει ότι οι εκπτώσεις που δίνονται από τους ενδιαφερόμενους κυμαίνονται από το 45% έως το 65%, οπότε το ποσό των 694.400 ευρώ μειώνεται σημαντικά» ήταν τα λόγια του.

Ο κ. Μινέτος ανέφερε και παραδείγματα άλλων έργων στην Κεφαλονιά με ανάλογες εκπτώσεις όπως: «Υπάρχουν και τρία έργα που έγιναν στην Κεφαλονιά και τις εκπτώσεις που έδωσαν οι εργολάβοι για να τα πάρουν. Φωτισμός στον Γύρο του Κουτάβου, έκπτωση 67%, Ανάπλαση πλατείας Αργοστολίου έκπτωση 55%, το Εργοστάσιο Αφαλάτωσης στο Αργοστόλι με έκπτωση 48%. Αυτό συνεπάγεται πως η έκπτωση για το έργο της έξυπνης στάθμευσης στο Αργοστόλι θα κυμανθεί πάνω από το 50%, οπότε τα 694.400 ευρώ δεν θα υφίσταται ως προϋπολογισμός. Και για το ποσό που δαπανήθηκε στην Αθήνα για την «έξυπνη» στάθμευση, ο πρόχειρος προϋπολογισμός του ξεπέρασε το 1 εκ. ευρώ όμως, μετά την έκπτωση, το κόστος ανήλθε στις 498.000 ευρώ, έκπτωση πάνω από 50%. Κάτι ανάλογο θα συμβεί και στην Κεφαλονιά. Το συμπέρασμα είναι πως όλα αυτά που ακούγονται και γράφονται για το πρόσωπό μου και για τον προϋπολογισμό του έργου είναι απολύτως ψευδή και ξεπερνούν την… κόκκινη γραμμή της υγιούς πολιτικής αντιπαράθεσης» ήταν τα λόγια του.

Εδώ να τονίσουμε, πως το σύστημα θα χρηματοδοτηθεί εξ’ ολοκλήρου από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ και δεν θα επιβαρυνθεί ούτε μισό ευρώ κανένας πολίτης.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την άδεια του INKEFALONIA.GR


Πηγή