Κώστας Μάρκου: “O νομός Αχαΐας πλήττεται βάναυσα από τις επιλογές της σημερινής κυβέρνησης”

Ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μάρκου, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει τα εξής:

"Ο εμπαιγμός των κατοίκων της Αχαΐας από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει τελειωμό. Αφού πρώτα “τελείωσε” με μια σειρά από θέματα που έχουν να κάνουν με τις αστικές περιοχές του Νομού [Νομική Πάτρας, Υπογειοποίηση τρένου, κλπ], τώρα σειρά έχει η ορεινή Αχαΐα.

Η κατάθεση του προϋπολογισμού από την κυβέρνηση της ΝΔ ήρθε να αποδείξει, για μία ακόμη φορά το κυνικό, μεροληπτικό και εκδικητικό απέναντι στην πλειοψηφία της κοινωνίας, προσωπείο της. Και μάλιστα πάνω σε ένα κρίσιμο ζήτημα όπως είναι αυτό του επιδόματος για το πετρέλαιο θέρμανσης.

Για ακόμη μία φορά λοιπόν, μέσα σε λίγους μόνο μήνες, ο Νομός Αχαΐας πλήττεται βάναυσα από τις επιλογές της σημερινής κυβέρνησης. Οι κάτοικοι των ορεινών του Νομού μας και δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης διαπιστώνουν μειώσεις από 20% έως 40%.

Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα συμπολίτη μας από τα Καλάβρυτα, του οποίου η μείωση στο επίδομα πετρελαίου θέρμανσης αγγίζει το 43%, αφού από 192 ευρώ που έλαβε πέρυσι ως συνταξιούχος των 400 ευρώ, φέτος θα λάβει μόλις 110 ευρώ.

Και σα να μην έφταναν όλα αυτά ο αρμόδιος υφυπουργός, κ. Σκυλακάκης, ομολογεί ότι για το 2020 δεν υπάρχει καν πρόβλεψη για επίδομα θέρμανσης.

Για τα αγροτικά εισοδήματα δε, αρκεί κανείς να αθροίσει και τις μεγάλες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, τις κρυφές επιβαρύνσεις 22% στο φορολογικό ν/σ για όσους δεν καταφέρουν να συγκεντρώσουν το 30% σε ηλεκτρονικές αποδείξεις και, κυρίως, την αύξηση έως 40% στις εισφορές των αγροτών, για να καταλάβει κατά που κινούμαστε.

Σε άλλα νέα, η γενικότερη αναπτυξιακή οπτική της Κυβέρνησης για τους αγρότες εξαντλείται σε απαντήσεις του τύπου ότι όσοι “τα έσπειραν με τον Τσίπρα, να τα πάνε στην Κουμουνδούρου”.

Είναι σαφές:

Η χώρα μπορεί το 2018 να βγήκε από τα μνημόνια, για τη ΝΔ όμως τα οφέλη πρέπει να μοιραστούν σε λίγους. Για τους πολλούς "δεν θα έχουμε μνημόνιο, αλλά θα είναι σαν να έχουμε".


Πηγή