Μ. Μπαλαούρας: «Δεν έχεις δίκιο Κ. Τζαβάρα για τη σχολή ΤΕΦΑΑ Πύργου – Τον διαψεύδει η Πρύτανης του Πανεπιστημ […]

Χθες ο βουλευτής της ΝΔ έγραψε: «Εφόσον μέχρι 31 Ιουλίου 2019 η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών δεν εξέδωσε την απαιτούμενη για την έναρξη λειτουργίας του Τμήματος ΤΕΦΑΑ Πύργου απόφασής, ήταν βέβαιη η μη λειτουργία του Τμήματος ΤΕΦΑΑ Πύργου για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, ανεξάρτητα από οποιαδήποτε απόφαση της Υπουργού Παιδείας κας Κεραμέως. […] Η κα Κεραμέως δεν κατήργησε το ΤΕΦΑΑ Πύργου, αλλά ήταν υποχρεωμένη να αναστείλει τη λειτουργία του ύστερα από την παράλειψη της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών να εκδώσει την απαιτούμενη από το νόμο Γαβρόγλου απόφασή της για έναρξη λειτουργίας του τμήματος αυτού κατά την ακαδημαϊκή χρονιά 2020-2021».

Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών: Ο κ. Τζαβάρας να ενημερώνεται από το Πανεπιστήμιο Πατρών, πριν προβεί σε δηλώσεις που το αφορούν

Βενετσάνα Κυριαζοπούλου:

Όμως η Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Βενετσάνα Κυριαζοπούλου σε δήλωση της στο ρ/σ της Πάτρας «thebest.gr» ανέφερε τα εξής:

«Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών, στην υπ. αριθ. 151/6.6.2019 Έκτακτη Συνεδρίασή της, αφού έλαβε υπόψη τις σχετικές διατάξεις του Νόμου 4610/2019 αποφάσισε:

Τα Τμήματα Νομικής, Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, Γεωργικής Βιοτεχνολογίας να έχουν έναρξη ακαδημαϊκής λειτουργίας το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021. Την ανωτέρω απόφασή της η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών τη γνωστοποίησε στη Γενική Διεύθυνση Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και στο Γραφείο του Υπουργού με το υπ. αριθ. 515/17611/11.6.2019 έγγραφό της.

Επομένως, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών όχι μόνο δεν παρέλειψε να εκδώσει απόφαση για την έναρξη λειτουργίας των ανωτέρω Τμημάτων για το Ακαδημαϊκό έτος 20-21, αλλά το έχει πράξει, ως όφειλε, ήδη από 6.6.2019.

Ο κ. Βουλευτής παρακαλώ, να ενημερώνεται από το Πανεπιστήμιο Πατρών, πριν προβεί σε δηλώσεις που το αφορούν και σε σχόλια.».

Η κυρία πρύτανης τα λέει όλα. Εγώ δεν έχω να προσθέσω τίποτα. Όσο και να ψάχνει ο Κ. Τζαβάρας για να δικαιολογήσει την υπουργό της ΝΔ , τα γεγονότα μιλούν μόνα τους. Είναι κρίμα για τον τόπο που έχει υπουργό τη κ. Κεραμέως.


Πηγή